Tescovină de nuci de cedru presate la rece - Herbatica - 100 g

Cod: 3495
53,92 lei
Nu este în stoc
Livrare la:
14.4.2023
Stocul pentru acest articol a fost epuizat…

Tescovina de nuci de cedru este bogată în fibre, fier, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, acid folic și vitaminele A, B, E a C. 

Informaţii detaliate

Descriere detaliată a produsului

De unde provin nucile de cedru? 

Nucile de cedru sunt sămânța pinului siberian – cedru (Pinus sibirica) care apar în timpul perioadei scurte de vară siberiană. Condițiile naturale din Siberia sunt destul de dure, însă echilibrul natural este asigurat în așa fel, încât în sezonul scurt de vară, flora și fauna pot să absoarbă intens substanțele necesare pentru întregul an, care include și o iarnă rece siberiană. Natura este mai inteligentă decât omul, prin urmare tot ceea ce este creat fără participarea omului are o valoare mult mai mare decât produsele create de om. Siberienii trăiesc într-o armonie cu natura, de aceea și modul de viață de acolo copiază ciclul de viață al naturii. În sezonul de primăvară, vară și toamnă, localnicii colectează darurile oferite de natură care le asigură necesarul de vitamine, microelemente și alți nutrienți. Acest mod de viață a fost transmis din generație în generație, astfel omul a învățat să accepte cu înțelepciune darurile oferite de natură și să o protejeze, deoarece ea este sursa principală a vieții.

Ce înseamnă tescovina de cedru? 

Aproape 50% din nucile de cedru conțin grăsimi care sunt unice datorită proprietăților sale. Aceste grăsimi sunt foarte valoroase, însă sunt mai greu de digerat. Prin urmare, se recomandă să consumăm zilnic o cantitate de cel mult 30 g de nuci de cedru. Nucile de cedru conțin, de asemenea, 15 până la 25% proteine ușor digerabile. Aceste componente ale nucilor de cedru sunt izolate și obținem un produs separat - tescovina de cedru. Obținem acest prin presare, adică extragerea grăsimilor din compoziția sa. Astfel obținem un produs unic dietetic cu un conținut minim de grăsimi, însă cu o concentrație mai mare de proteine și vitamine. Este esențial ca grăsimile să fie eliberate din nuci într-un mod cât mai natural - prin presarea manuală evitând încălzirea sau alte efecte asupra materiei prime. Astfel beneficiile substanțelor pot fi păstrate sub o formă cât mai originală. După stoarcere, produsul este ambalat într-un recipient cu vacuum, ceea ce minimizează influența mediului extern și permite depozitarea pe termen lung a produsului.

Beneficiile tescovinei de cedru 

Tescovina de cedru sunt bogate în calciu, fier, zinc. Conține vitamine: A, PP, E, C, B6, B2, B1 și sunt în special apreciate de cele mai deficitare grupuri de aminoacizi (triptofan, cistina, cisteina, arginina, tirozina), care formează un element esențial pentru buna funcționare a organismului.

 • Întărește sistemul imunitar 
 • Detoxifică organismul 
 • Previne cancerul 
 • Reduce nivelul de zahăr din sânge 
 • Stimulează digestia 
 • Îmbunătățește procesul de golire 
 • Ajută la îmbunătățirea bolilor respiratorii 
 • Previne bolile cardiovasculare 
 • Reduce nivelul crescut al colesterolului din sânge 
 • Previne anemia
 • Promovează formarea sângelui 
 • Calmează sistemul nervos 
 • Îmbunătățește starea de spirit și funcția creierului 
 • Furnizează energie

Tescovina de cedru nu este doar hrănitoare, ci și foarte gustoasă. Gustul aduce aminte de nucile de pin, este ușor dulce și amar în același timp. 

Tescovina de cedru este presată în vase de lemn și nu intră în contact cu obiecte metalice. Este potrivită pentru vegani - nu conține lapte, ouă, nici gluten.

Mod de utilizare: Tescovina de cedru este destinată consumului direct, poate fi adăugată la mese (mic dejun, prăjituri etc.).

Valoarea energetică și nutrițională per 100 g:

Energie 430 kcal
Grăsimi 19 g 
Proteine 31 g 
Carbohidrați 33 g 

 

Compoziție: nuci de cedru presate la rece 

Volum: 100 g 

Țara de origine: Rusia

 

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Nu completaţi acest câmp: