Certificatele produselor Herbatica

Certificatele produselor Herbatica

Produsele noastre dețin diverse certificări de la diferite companii de certificare din întreaga lume. Certificatele privind calitatea BIO a produselor sau a ingredientelor acestora ar trebui să ajute clienții să ia decizii bune atunci când aleg produsele, însă acestea sunt adesea destul de înșelătoare.

Noi încercăm să adăugăm treptat toate certificatele de la toți producătorii. Le puteți găsi clar sortate pe această pagină. Suntem convinși că vă vor ajuta în alegerea produselor.

Să începem cu produsele din Maroc:

Compania marocană ce ne prelucrează arganul și opunția în produse cosmetice (și, de asemenea, într-un produs comestibil -  untul din ulei de argan și migdale) dispune de certificatele de mai jos:

CERTIFICAT of ORGANIC CE

Analiza uleiului de argan (COA)  

CERTIFICAT OF ORGANIC NOP USDA

COA Analiza uleiului din opunția

ECOCERT_RBA_Toothpastes

Vegan_RBA_Toothpastes

 

 În plus, multe dintre produsele noastre cosmetice dispun de următoarele certificări:

 ECO-CERT-200x200-1

ECO CERT

La origini, a fost un institut de certificare francez. De peste 20 de ani, inspectează respectarea standardelor de  producție ecologică. În același timp, emite un document de certificare, care este un parametru definitoriu pentru  producția care dorește să fie vândută sub sigla ECO CERT. Acest institut se concentrează în principal pe: produse cosmetice naturale și organice, produse naturale pentru curățare, odorizante naturale, vopsele și lacuri realizate din  substanțe naturale, producția controlată de alge (suplimente alimentare cu spirulină).

 

BOWEEVIL 

Acest brand lucrează cu certificatul GOTS. Ce reprezintă acesta?

GOTS este standardul internațional în  domeniul producției textile ecologice. Definește criterii clare pe care trebuie să le îndeplinească o companie pentru a obține acest certificat. Susținem astfel de produse prin faptul că le fabricăm  în Cehia. Mai multe despre GOTS puteți afla aici (engleză, germană).

gots-herbatica

 

Bunica Agafia

Acest brand își inscripționează produsele în principal cu simbolul ICEA. Ce reprezintă de fapt acesta? 

ICEA

ICEA

Acesta este un institut italian de certificare etică și eco-friendly. ICEA (Ethical and Environmental Certification Institute) este unul dintre cele mai  importante organisme de certificare și inspecție, ce promovează o dezvoltare echitabilă și sustenabilă din punct de vedere social în  domeniul agriculturii ecologice.

Deoarece încă nu există standarde internaționale care să reglementeze etichetarea produselor cosmetice BIO, ICEA, împreună cu un grup de producători și  autorități din mediul academic (de exemplu, Școala de Cosmetologie de la Universitatea din Ferrara, Institutul de Farmacologie de la Universitatea din Bologna), a pregătit un standard pentru produsele cosmetice BIO, care a fost aprobat inclusiv de o asociație de consumatori.

Marcajul ICEA garantează: 

  • în primul rând materii prime provenite din  agricultura ecologică controlată sau din colectarea ingredientelor din natură
  • nu conține substanțe interzise și GMO-uri
  • produsulnu este testat pe animale
  • pentru tratarea produsului nu s-a utilizat niciun echipament ionizat

 

Testarea produselor cosmetice pe animale

crueltyfreelogo

Avem confirmarea scrisă că brandurile: Natura Siberica și Bunica Agafia nu își testează produsele pe animale. La cerere, vă putem trimite declarații oficiale din partea producătorilor. Pentru Bunica Agafia, puteți găsi și un document în  limba rusă, document ce poate fi găsit aici:

Первое Решение

Mai nou, am primit și o declarație din partea firmei Elixir din Ucraina, care protejează și ea animalele. Avem totul scris alb pe negru.

Nu este testat pe animale – Elixir.

Ne bucurăm că lista producătorilor care nu-și testează produsele pe animale este în creștere, iar TwinsTec și Medikomed se numără printre aceștia. Mai multe informații aici: 

Medikomed:

Stimați parteneri,

Dorim să vă informăm că, în  conformitate cu  Regulamentul nr. 1223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului UE privind  produsele cosmetice, în cadrul companiei noastre  se utilizează metode alternative de testare  care nu implică  testarea pe animale pentru a verifica siguranța produselor cosmetice finite, inclusiv a ingredientelor sau a combinațiilor de mai multe ingrediente din acestea.

Dir. general A. J. Kudrjašov, în Moscova, 29.11.2017

Originalul în limba rusă poate fi găsit aici: 

Medikomed_Vesna_Animal_Tests_11_2017 

Shungite:

šungit karta bezpecnostnych udajov RU

 

TwinsTec:

DECLARAȚIE

Vă informăm că, în  conformitate cu  Regulamentul nr. 1223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului UE „Despre produsele cosmetice“, în cadrul companiei noastre  se utilizează metode alternative de testare  care nu implică  testarea  pe animale pentru a verifica siguranța produselor cosmetice finite, inclusiv a ingredientelor sau a combinațiilor de mai multe ingrediente din acestea.

 

Dir. general  V. V. Ljandin , în Moscova, 28.11.2017

Originalul în limba rusă poate fi găsit accesând link-ul de mai jos: 

TwinsTec_Animal_Tests_11_2017

 

Compoziția oficială a produsului Chaga Befungin, de la producătorul Vifitech - original în limba rusă

Chaga compoziție - traducere

 

 BOLURI ȘI LINGURI DIN NUCĂ DE COCOS

Bolurile noastre de nucă de cocos și lingurițele de lemn îndeplinesc cerințele  REGULAMENTULUI
nr. 1935/2004 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI EUROPEI și ale Legii nr. 258/2000, așa cum a fost modificată prin Decretul nr. 38/2001. Aceste informații pot fi găsite în documentulDeclarație de conformitate.

 

Ce este Climate neutral ?

Eco certificau Tierra Verde

 

Botavikos - declarație oficială privind volumul uleiurilor esențiale

Este posibil ca uleiurile esențiale Botavikos să nu pară a fi complet pline, la prima vedere. Din acest motiv, am decis să verificăm situația cu producătorul, care ne-a oferit o declarație oficială. Volumul total al flaconului este de 16 ml, iar eticheta produsului este de 10 ml. Din acest motiv, în recipient se află 60-65% ulei esențial. 

 Snímka_obrazovky_2021-12-14_o_11.19.16

Declarație oficială:

Snímka_obrazovky_2021-12-14_o_11.18.51

Declarație oficială tradusă:

Překlad

 

Explicația cifrelor din numărul de lot al produsului finit - mai multe informații.