Lemnul dulce

Lemnul dulce (numele latin „Glycyrrhiza glabra”) este o plantă sălbatică extrem de valoroasă care provine inițial din India și Australia. Astăzi, însă, apare și în mod natural în unele părți ale Europei și Asiei. Este un copac care favorizează climatele tropicale, iar frunzele și rădăcina lui au fost de multă vreme folosite în medicina tradițională pentru a trata diverse afecțiuni.
Lemnul dulce are un gust dulce tipic.

#showmore#

Acestea includ, printre altele, flavonoide, cumarine, polizaharide, uleiuri esențiale și saponine triterpenice. Împreună, ele au un efect pozitiv asupra sănătății umane.
Principalele efecte pozitive ale lemnului dulce includ capacitatea sa de a influența nivelul zahărului din sânge și de a sprijini producția de insulină.
Aceste proprietăți fac ca lemnul dulce să fie foarte util pentru persoanele care suferă de diabet. Cercetările arată, de asemenea, că lemnul dulce poate ajuta la pierderea în greutate și, în același timp, are un efect pozitiv asupra imunității.
 

Lemnul dulce poate fi consumat într-o varietate de moduri și poate fi găsit într-o varietate de forme. A devenit un îndulcitor popular și face adesea parte din producția alimentară ca aditiv, în special în produsele de cofetărie. Îl găsiți în diverse ceaiuri din plante, siropuri, fursecuri, bomboane, dar și în suplimente nutritive. Avem o bomboană cunoscută numită „pelendrek”.
Lemnul dulce este folosit și în cosmetică, în principal datorită efectelor sale de hidratare și fermitate asupra pielii.

Principalele efecte și beneficii ale lemnului dulce: 

  • ajută la pierderea în greutate
  • scăderea zahărului din sânge
  • susținerea formării insulinei
  • susținerea imunității
  • prevenirea cancerului
  • are efecte antiinflamatorii și anti-ulceroase
  • ajută la boli ale tractului respirator superior - elimină mucusul, regenerează mucoasele
  • contribuie la susținerea activității intestinale


În magazinul nostru electronic veți găsi o gamă largă de produse care conțin lemn dulce. Alegeți produsul care vi se potriveste cel mai bine.

 

5 articole în total
ceai pentru tractul respirator
10 lei

Compoziția unică a ceaiului este ideală în cazul bolilor respiratorii, tusei, răcelii.

Cod: 1026
51B5BC0MuLL. SX425
20 lei

Lemnul dulce este o plantă sălbatică care se găsește în mod natural în unele părți ale Asiei. Rădăcina conține o serie de substanțe biologic active - glicirizină (este de 50 de...

Cod: 1829
5235 2 caj zo sladkeho drievka firma kima 50g
20 lei

Lemnul dulce este o plantă sălbatică care se găsește în mod natural în unele părți ale Asiei. Rădăcina conține o serie de substanțe biologic active - glicirizină (este de 50 de...

Cod: 0761
14772 bylinny sirup bronchosyp vitamir 100 ml
30 lei

Siropul de plante ajută la bolile inflamatorii al tractului respirator.

Cod: 3764
14748 extrakt zo sladkeho drievka vitamir 30 tbl
40 lei

Suplimentul alimentar ajută la combaterea inflamațiilor din organism și a virușilor, ajută, de asemenea, la creșterea funcției secretorii a membranelor mucoase al tractului...

Cod: 3761