Castan sălbatic

Castanul sălbatic este un arbore cu frunze caduce, de formă sferică, cu fructe ornamentale. Cu toți ne amintim cum culegeam cu drag aceste fructe în copilărie - castanele, însă nu multă lume știe că acestaconține substanțe medicinale, care de exemplu ameliorează cârceii.

#ShowMore#

Originea castanului sălbatic a fost necunoscută timp de mulți ani, până când a fost descoperit ca un copac sălbatic care creștea în munții din nordul Greciei. Alte surse susțin faptul că în sălbăticie acest copac crește în pădurile umede de la poalele munților din nordul Albaniei, în Tesalia - o regiune din nord-estul Greciei, în munții din Bulgaria precum și în vestul Caucazului. În Terțiar a crescut și în țara noastră, dar în timpul Epocii Glaciare a dispărut în Europa Centrală. Abia în secolul al 16-lea a început să fie cultivat în parcuri și grădini.

Castanul sălbatic face parte din plantele medicinale. A fost menționat pentru prima dată de Matthioli în 1565, căruia medicul W. Quacelbenus i-a adus de la Constantinopol o crenguță cu fructe coapte. Pentru utilizarea sa terapeutică între 1896 și 1909 este responsabil doctorul de Vevey. Semințele, florile și scoarța conțin saponine, flavonoide și cumarine (esculină și esculetin).

Castanul sălbatic are un efect antiinflamator, reduce și elimină edemele, în special cele limfatice, și are un efect pozitiv asupra elasticității și rezistenței pereților vasculari.. Castanul este utilizat în tratamentul hemoroizilor, ulcerelor tibiale, varicelor, inflamației venelor, trombozei.

Care sunt cele mai cunoscute utilizări ale sale?

  • ajută venele slăbite
  • reduce inflamația
  • ajută în cazul scaunelor moi
  • ameliorează durerile articulare
  • ajută în tratamentul hemoroizilor
  • ameliorează cârceii
  • și multe altele
1 articole în total
4a0c098a6d502ad1fabe8064d8bab145
27,53 lei

Gelul ajută în cazul problemelor musculo-scheletice, ajută la întărirea vaselor de sânge, elimină senzația de picioare grele, are un efect antiinflamator.  

Cod: 3771