Ceaiul lui Ivan

CEAIUL-LUI-IVAN (IOAN) este de fapt frunza uscată de răchițică (lat. Epilobium angustifolium), în care se pot amesteca florile acestei plante, care crește în zona temperată a emisferei nordice. La sfârșitul lunii iulie, înflorește cu flori frumoase și palide, iar grupurile mai mari ale acestei plante sunt un ornament pentru păduri, pajiști sau păduri. În general, are o înălțime cuprinsă între 50 și 150 cm. Frunzele sunt verde deschis, lanceolate, care se termină cu un punct delicat. Cam asta ar fi din înțelepciunea ierbarului.

#ShowMore#

De ce se numește răchițică de fapt CEAIUL LUI IVAN ?

Avem mai multe explicații, pregătite de mai multe surse, însă pe mine m-a intrigat aceasta. Frunzele de răchițică sunt asemănătoare cu frunzele de salcie, iar în limba rusă salcie se spune "ívá", de aici este doar un pas până la CEAIUL LUI IVAN (Ivan - un nume tipic rusesc, pe care îl purtau cei bogați, curajoși, puternici, frumoși, tineri, atrăgători - într-un cuvânt bărbătești). Atunci când în trecut oamenii au descoperit că băutura făcută din decoctul salciei are efecte benefice asupra potenței, atunci acest ceai a devenit pentru totdeauna CEAIUL LUI IVAN.

La ce este extraordinar de bun CEAIUL-LUI-IVAN?

Voi porni de la substanțele active ale pufuliței: taninuri, mucus, celuloză, vitamina C, fier, cupru, mangan, potasiu, calciu, titan, molibden și silice.

Rezultatele unei cercetări detaliate prezintă o listă mai largă de substanțe cu efecte benefice, însă cele enumerate aici sunt cele mai importante, deoarece datorită acestora CEAIUL-LUI-IVAN:

  • are efecte antiinflamatoare (vitamina C)
  • are efecte de vindecare a mucoasei iritate a stomacului și intestinelor (ajută în tratarea bolilor ulceroase ale stomacului și duodenului)
  • conține anumite elemente care ajută la bolile prostatei și, de asemenea, la problemele cu potența (nu înlocuiește tratamentul clasic unor astfel de boli)
  • acționează ca un sedativ în cazul stărilor de agitație, este potrivit pentru persoanele excesiv de emoționate, calmează și îmbunătățește starea de spirit
  • migrene și cefaleea
  • lipsă de fier

Dacă sunteți interesați să aflați mai multe despre medicina tradițională rusă, citiți acest articol. 

4 articole în total
ceai Ivan vrac 60g - Willow cu frunze înguste
40 lei
Cod: 4047
Ivan ceai "Taiga" vrac 60g,Herbatica-pentru prostată
40 lei

Ceaiul lui Ivan excepțional din medicina tradițională rusă, numit "elixirul vieții".  

Cod: 3332
Ivan ceai vrac 60g cu căpșuni și mentă
40 lei

Ceaiul lui Ivan excepțional din medicina tradițională rusă cu aromă de căpșuni, numit "elixirul vieții".  

Cod: 3331
ceai de plante libere Ivan cu cătină de mare 50g, pentru a îmbunătăți funcția prostatei
40 lei

Ceaiul lui Ivan excepțional cu cătina din medicina tradițională rusă, numit "elixirul vieții".

Cod: 3330