Dureri de spate / blocaje de spate

Durerea de spate este una dintre cele mai frecvente cauze de invaliditate la nivel mondial.

#ShowMore#

Din fericire, durerile de spate pot fi evitate prin prevenire timpurie. Cu toate acestea, dacă prevenția eșuează, un simplu tratament la domiciliu cu remediile disponibile (creme, căldură uscată) vă va vindeca adesea coloana vertebrală în câteva săptămâni.

Care sunt cauzele durerilor de spate?

Cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate sunt:

  • Încordarea mușchilor sau a ligamentelor. Ridicarea repetată de greutăți sau mișcările neplăcute și bruște pot tensiona mușchii spatelui și ligamentele coloanei vertebrale. Dacă aveți o condiție fizică precară, solicitarea constantă a spatelui poate provoca spasme musculare dureroase.
  • Discuri deplasate, subțiate sau fisurate. Discurile acționează ca niște "perne" între vertebrele din coloana vertebrală. Dacă aceste discuri se deteriorează, vertebrele se pot atinge între ele și acest lucru provoacă dureri la nivelul coloanei vertebrale.
  • Artrita. Osteoartrita poate afecta partea inferioară a spatelui. În unele cazuri, artrita la nivelul coloanei vertebrale poate duce la îngustarea spațiului din jurul măduvei spinării, o afecțiune numită stenoză spinală.
  • Osteoporoza.

Ce cauzează blocaje de spate?

Dacă aveți o durere lombară, de obicei este vorba de o leziune în acea parte a coloanei vertebrale. Aceasta creează un blocaj în mișcare prin plasarea unor părți ale structurilor într-un loc diferit de cel în care ar trebui să fie.

Poate fi:

  • Poziția blocului vertebral - vertebrele se deplasează din poziția lor în alt loc din cauza unei poziții incorecte. Blocajul vertebral și împiedicarea mișcării pot apărea dacă vertebra se deplasează în mod constant și într-o zi, de exemplu, la ridicarea unei sarcini, se slăbește și alunecă.
  • Disc ejectat
  • Leziuni ale structurilor moi - aici includem leziuni ale mușchilor, ligamentelor sau chiar ale tendoanelor. Dacă aceste structuri moi sunt întinse (de exemplu, și prin "cocoșare"), ele încetează să își îndeplinească funcția de susținere și fixare. Acest lucru poate face ca vertebrele și discurile să nu se mențină în pozițiile lor naturale.

Ce ajută la durerile de spate și blocaje de spate?

Ajutorul numărul unu este mișcarea și postura corectă. Cu toate acestea, dacă durerea nu dispare, este recomandabil să se ajungă la creme sau uleiuri analgezice sau regeneratoare și la căldură uscată. De asemenea, puteți găsi o gamă largă de produse pentru masaj în magazinul nostru online. Datorită substanțelor naturale eficiente conținute, cum ar fi mumio, shungit, extract de lipitori, venin de albine, venin de șarpe, acestea vă vor oferi o ameliorare rapidă și sigură a durerii și vă vor îmbunătăți mobilitatea.

7 articole în total
6978 2 horcicove drvene semienka 10 ks healthna
10 lei

Acest produs cu efect de încălzire ajută în cazul răcelii și durerilor musculare și articulare.

Cod: 0652
Reavmatim 600 x600
Ofertă
40 lei

Reumatism este o cremă pentru masaj care, datorită veninului de albine este un remediu unic pentru probleme cu articulațiile, sistemul musculo-scheletic, dureri de coloană...

Cod: 0250
shungite 75ml elixir
40 lei

Remediu mineral eficient și natural pentru articulații și coloana vertebrală. Îmbunătățește funcția sistemului musculo-scheletic, încetinește procesele distructive și activează...

Cod: 1580
Masážny valček s madlom (Variantă cu patru rânduri)
40 lei

Rolă de masaj din lemn cu mâner lung este potrivită pentru masajul întregului corp.   

Cod: 3700/1
Puterea calului - Gel - balsam pentru articulații - Korolev Farm
de la 52,29 lei până la –22 %
de la 42,20 lei

Concentrația ridicată de ingrediente active și disponibilitatea biologică a ingredientelor active oferă un efect calitativ al cremei. Produsul previne încălcarea stării...

Cod: 1709
ladvinovy brown produktak1
60 lei

Centura pentru rinichi din lână de oaie nu numai că oferă căldură, ci are și un efect benefic asupra durerilor de spate, durerilor menstruale și problemelor tractului urinar. De...

Cod: 3673
ladvinovy palid product1
140 lei

Centura pentru rinichi din lână de oaie nu numai că oferă căldură, ci are și un efect benefic asupra durerilor de spate, durerilor menstruale și problemelor tractului urinar. De...

Cod: 3674