Ceai din potentilla alba – Firma Kima - 50 g

Cod: 1073
10 lei
Nu este în stoc
Livrare la:
12.7.2024
Stocul pentru acest articol a fost epuizat…

Potentilla alba ajută în cazul inflamațiilor nervilor spinali, afecțiunilor articulare și durerilor de diferite origini, împotriva înmuierii oaselor, depunerilor de sare, durerii coloanei vertebrale. Este un vechi remediu popular pentru diaree.

Informaţii detaliate

Descriere detaliată a produsului

Cinquefoilul de mlaștină crește în regiunile montane de turbă și zona lacurilor, în Slovacia, în Orava și în regiunea subtropicală a Munților Tatra. Crește adesea pe malurile iazurilor din pădure și de-a lungul pârâurilor din pădure. Este protejată de lege.

Planta are înălțimea între 10 - 60 cm, aparține tipului de semi-arbuști pereni cu un rizom lemnos lung, ale cărui tulpini dezvoltă frunze goale, ușor ramificate. Frunzele sunt compuse conic, zimțate, de culoare verde-cenușie. Florile și interiorul caliciului sunt mov închis. Fructele sunt achene, pot pluti pe apă și sunt căutate de păsări ca hrană.

Încă din străbuni erau adunate rădăcinile și frunzele (Radix et Herba pentaphylli aq-uatici), care sunt neobișnuit de bogate în taninuri și substanțe colorante și reprezintă un vechi remediu popular împotriva diareei.

Modalitate de utilizare:În 200 ml de apă clocotită se pune 1 lingură de amestec de ceai, se lasă la infuzat timp de 10-14 minute, ulterior se strecoară și se bea ca un ceai normal.

Compoziție: Potentilla alba

Conținut: 50 g

Țara de origine: Rusia

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Nu completaţi acest câmp: