Cafea de cicoare naturală 100 g

Cod: 2087
40 lei
Nu este în stoc
Livrare la:
8.5.2024
Stocul pentru acest articol a fost epuizat…

Cicoarea era cultivată de vechii egipteni, era apreciată de ei în salatele de legume, dar avea și o bună reputație în medicină. În prezent, este foarte răspândită în zona noastră, putând fi găsită pe marginea drumurilor, pe pășunile mai uscate și pe pajiști

Informaţii detaliate

Descriere detaliată a produsului

Cicoarea este bogată în special în fibre și substanțe minerale - potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu. În plus conține inulină și, prin urmare, este foarte potrivită pentru diabetici. Cicoarea susține buna funcționare a ficatului, a vezicii biliare, a pancreasului și a intestinelor.

Utilizare

Rădăcina prăjită la o temperatură de 140 de grade Celsius înlocuiește cafeaua - cicoare. Această metodă de utilizare a plantei este cunoscută încă din 1690 în Olanda.
Decoctul din rădăcină (2 g la 200 ml de apă) se folosește de 2-3 ori pe zi pentru stimularea poftei de mâncare și pentru bolile cronice ale vezicii biliare și ficatului. În medicină, rădăcina este folosită în cazul bolilor de diabet, pentru digestie, în caz de constipație. Extern se folosește sub formă de comprese pentru inflamații dureroase, eczeme și boli ulceroase. Decoctul de cicoare ajută în cazul constipației funcționale, frecventă în timpul schimbărilor de reședință (așa-numita constipație de călătorie). Sucul din rădăcină, ușor frecat pe scalp, favorizează creșterea părului. Rădăcinile tinere și proaspete de cicoare pot fi folosite în homeopatie, dar și în gastronomie pentru prepararea sosurilor. Medicamentul din flori este folosit sub formă de purgativ pentru clătirea ochilor în cazul bolilor inflamatorii.

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Nu completaţi acest câmp: