Puneți capăt durerilor de gât!

Odată cu sezonul rece vin și virușii nedorite, flegma în gât, durerile de gât, zgârieturile în gât, tusea și problemele respiratorii. Una dintre cele mai frecvente și poate și cele mai neplăcute probleme sunt simptomele răcelii comune, care este însoțită de nas înfundat, tuse și congestie. De multe ori, căutăm o soluție rapidă - medicamente fără prescripție medicală care atenuează problemele de sănătate în câteva ore sau zile. Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți de faptul că un astfel de "leac" este doar pe termen scurt și, odată cu trecerea timpului, ne poate aduce dureri cronice care ne pot chinui pentru o perioadă lungă de timp.


În acest articol veți afla:                                                        

- care sunt simptomele și originea durerilor de gât
- cum să lupți împotriva durerilor de gât
- cum să vindeci o durere în gât folosind produse naturale
- cum să tratăm durerile de gât la copii  

În cazul durerilor de gât  și al tusei, este important să știm de unde vine durerea și care este natura acesteia.

 

Simptomele durerii de gât:                       

O durere în gât poate lua mai multe forme, cum ar fi:

  • zgârieturi în gât

  • arsură în gât

  • dificultăți la înghițire

  • probleme la corzile vocale, tulburări de voce, răgușeală

  • senzație de corp străin în gât.

Originea durerilor de gât și a tusei poate fi:          

  • traumatică - deteriorări mecanice, arsurile chimice...

  • inflamatorie - viruși, infecții, rinite...

  • canceroasă

  • alte cauze.

Durerile de gât de natură inflamatorie sunt probabil cele mai frecvente. Aceste dureri pot fi însoțite și de alte afecțiuni, cum ar fi febră, dificultăți de respirație, flegme sau slăbiciune. Inflamația este cauzată cel mai adesea de bacterii și viruși, dar și de drojdii. Este provocată în principal de streptococi, amigdalită, coronavirusuri, boli infecțioase acute. Este important să privim problema dintr-o perspectivă mai largă și să încercăm să prevenim aceste dificultăți sau să le abordăm dintr-o perspectivă pe termen lung. De aceea, este indicat să se apeleze la produse naturale ca măsură preventivă, pentru a vindeca boala și pentru a o trata în mod consecvent.

spray pentru durere în gât

 

Cum să lupți împotriva durerilor de gât? 

Avem remedii naturale pentru durerile de gât și tusea iritantă. Există multe sfaturi, trucuri și recomandări pentru tratamentul la domiciliu al durerilor de gât și al tusei . Din ce în ce mai mult ne întoarcem la rețetele și tradițiile încercate și testate de bunicile noastre. Printre cele mai eficiente sunt cu siguranță următoarele:

1. Propolis

Vă amintiți generațiile anterioare picurând propolis pe un cub de zahăr? Propolisul este un antibiotic natural și stimulează sistemul imunitar în mod natural. De asemenea, vă ajută dacă sunteți deja bolnavi sau dacă suferiți de dureri în gât sau de tuse. În zilele noastre, nu mai trebuie să consumăm propolis cu zahăr, deoarece multe tincturi nu conțin o cantitate atât de mare de alcool, ceea ce este mai bine pentru sănătatea noastră.

Ce este propolisul?                                                              

Propolisul este un amestec de substanțe rășinoase, ceară de albine, balsamuri și uleiuri esențiale
Dar ce se întâmplă cu propolisul în stup? Albinele colectează rășina din copaci și îi adaugă secrețiile glandelor lor. Ele transportă propolisul în stup în pliurile picioarelor posterioare, la fel ca și polenul. Ele folosesc propolisul sub două forme. Îl ung pe cel rar pe pereți și pe alte părți ale stupului. Aceasta acționează ca un dezinfectant, împotriva mucegaiului, a virușilor și a bacteriilor. Propolisul dens este folosit pentru a izola stupul - motiv pentru care este numit uneori chit de albine. Orice sursă de infecție ar putea să apară în stup, albinuţe nu ezită s-o acopere imediat cu propolis, care prin compoziția sa este activ împotriva tuturor bacteriilor și microorganismelor. Datorită acestor proprietăți, propolisul are, de asemenea, un rol în îngrijirea sănătății umane.

"Propolisul oferă o varietate de beneficii pentru sănătate", spune doctorița Amy Shah. "Acesta conține sute de compuși antibacterieni naturali, aminoacizi și polifenoli. De-a lungul istoriei, a fost cunoscut pentru capacitatea sa de a vindeca infecțiile, iar egiptenii îl foloseau chiar și pentru mumificare."

Prin urmare, este de înțeles că propolisul de albine poate ameliora durerea și poate chiar ajuta la combaterea infecției virale care o provoacă. 

2. Grăsime de bursuc

O rețetă printre multe altele este grăsimea de bursuc. A fost folosită timp de mulți ani pentru probleme respiratorii, iar efectele sale sunt dovedite și, desigur, testate în timp. S-a dovedit că tratează bronșita, astmul și infecțiile respiratorii comune. Aceasta ușurează foarte mult senzația de greutate în piept, precum și respirația și ameliorează durerea și ajută la tuse. Acesta oferă efectele sale prin simpla absorbție în pielea din zona pieptului. Alte proprietăți excelente ale acesteia includ ameliorarea durerilor musculo-scheletice, creșterea imunității locale și regenerarea articulațiilor sau a cartilajelor. 

grăsime de bursuc ajută la răceală

3. Răsfățați-vă cu un ceai din plante 

Cea mai dovedită metodă pentru durerile de gât este ceaiul cald. Printre plantele bine cunoscute care ajută la durerile de gât se numără lemnul dulce, cimbrul, pătlagina și multe altele. Ceaiul de lemn dulce oferă o soluție rapidă pentru zgârieturi în gât și ajută la eliminarea flegmei. În plus, lemnul dulce este antiinflamator, deci combate aproape orice inflamație căilor respiratorii.

 

ceai din plante pentru dureri în gât

4. Siropuri din plante de casă 

Probabil că toți ne amintim de siropul de ceapă și miere. De îndată ce răceam sau aveam gripă, mama tăia deja ceapă și o amesteca cu miere. Unii sunt iubitori ai acestui sirop până în ziua de azi, alții îl urăsc. Dacă consumul acestui sirop nu este o problemă pentru dumneavoastră, vă recomandăm să îl preparați cu miere de bună calitate și să adăugați o picătură de propolis.

Un alt sirop foarte bun este Cele zece porunci bronșitice, care ajută foarte mult la eliminarea flegmei, în caz de tuse uscată și iritantă, ajută digestia, plus că are un gust dulce pe care îl vor îndrăgi chiar și cei mici. Fără a uita siropul de lemn dulce, pentru care înfrângerea tusei este „floare la ureche”. Ajută nu numai în cazul tusei, ci și în cazul răgușelii și are efecte benefice asupra sistemului digestiv.

sirop pentru tuse pe bază de plante

 

Cum să tratăm durerile de gât la copii?                  

În cazul copiilor, este întotdeauna dificil de stabilit ce anume îi deranjează, fie că este vorba de durere la înghițire, de zgârieturi în gât sau de durere în gât ca atare. Cu toate acestea, există lucruri pe care le puteți oferi copiilor dvs. în orice moment și care îi vor ajuta. În timpul "bolii" dați-i alimente moi, ușor de înghițit, cum ar fi piure de mere, piure de cartofi sau fulgi de ovăz etc. Nu-i forțați să mănânce și cu siguranță nu alimente solide. Copilul dumneavoastră poate refuza mâncarea dacă îl doare gâtul mai ales când înghite; este posibil să nu vrea să mănânce prea mult dacă îl doare să înghită. Dați-le multe lichide, cum ar fi apă sau ceai cald. Administrați des cantități mici de lichide.

 

Sfaturi pentru a calma durerile de gât la copii:                  

Administrați lichide calde, cum ar fi apă, ceai de plante cu miere sau suc de mere diluat copiilor de peste 1 an. Nu administrați miere copiilor mai mici de 1 an.                                              

Administrați sirop, spray-uri (fără benzocaină - provoacă reacții alergice) sau tablete pentru dureri de gât copiilor cu vârsta peste 4 ani. Cu toate acestea, citiți instrucțiunile de utilizare a medicamentului, astfel încât să știți care este doza corectă pentru copilul dumneavoastră și dacă acesta poate consuma produsul.                    

Pentru copiii de peste 6 ani care pot face gargară fără să înghită, se amestecă ½ linguriță de sare de bucătărie cu 2 dl de apă caldă. Lăsați amestecul să fie gargarăt de 2-3 ori pe zi în următoarele câteva zile. Nu permiteți copilului dumneavoastră să înghită apă sărată.

 

Nu uitați că prevenirea este cel mai important lucru. Încercați să acordați atenție semnalelor corpului dumneavoastră și să abordați în profunzime inconvenientele asociate cu sănătatea dumneavoastră. S-ar putea să vină un moment în care nu interveniți la timp, iar o simplă durere de gât se poate transforma în probleme de sănătate mai mari.

 

Articol pregătit pentru dumneavoastră de

 

Mgr. Barbora Olejníkováfoto Barbora Herbatica 100x133

Membră a echipei Herbatica, care aduce pe piață produse naturale din 2015.
Expert în domeniul medicinei alternative și al produselor naturale pentru îmbunătățirea sănătății.
Cele mai multe dintre articolele noastre se bazează pe studii de specialitate sau lucrări științifice. 

Contact: barbora@herbatica.sk


ikona herbatica FB
ikona herbatica IGikona herbatica YT


Nu ați găsit ceea ce căutați? Sau aveți nevoie de mai multe informații?
Avem o mulțime de acestea aici - încercați să tastați o expresie precum "migrenă, hemoroizi, veruci, eczeme, dureri de spate" în caseta de căutare sau aruncați o privire pe BLOG-ul nostru.


Ți-a plăcut articolul nostru? Împărtășește-l, ne vei face fericiți :)