Uleiuri presate la rece #7 Ulei de dovleac

Uleiul de dovleac este obținut prin presarea semințelor de dovleac și se caracterizează mai ales prin culoarea inconfundabilă, aroma și gustul plăcut. Din acest motiv, nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie modernă, iar dacă nu ați făcut-o încă, includeți-l cu siguranță în meniul dvs.

În plus, uleiul de dovleac are un efect extrem de benefic asupra sănătății, care se manifestă în principal prin efecte de întărire asupra celulelor hepatice, previne dezvoltarea cirozei, reglează metabolismul grăsimilor și scade colesterolul din sânge. De asemenea, este cunoscut pentru efectul său antiinflamator, efectul pozitiv asupra regenerării țesuturilor și încetinirea dezvoltării aterosclerozei. Afectează pozitiv activitatea prostatei și previne formarea adenoamelor (tumori benigne).

Ulei din semințe de dovleac

Uleiul de dovleac poate fi folosit și medicinal în tratamentul ulcerelor gastrice și duodenale, inflamației intestinului subțire și gros, hepatitei, obstrucției căilor biliare, hiperplaziei benigne de prostată și eroziunii colului uterin.

Puteți aplica uleiul și în cazurile diverselor boli de piele, dermatite, herpes, psoriazis, eczeme și arsuri externe ale pielii.

Articolul a fost pentru dvs. pregătit de:

Juraj

Juraj fotka na Herbatica