Uleiuri presate la rece #2 Ulei de amarant

Cu siguranță, mulți dintre dvs. ați auzit deja despre efectul benefic și vindecător al uleiurilor naturale presate la rece asupra corpului uman.

În orice caz, ați putea fi interesat de descrierea efectelor vindecătoare ale unor tipuri mai puțin cunoscute de uleiuri naturale, precum și de câteva sfaturi.  

Pentru început, să încercăm să înțelegem, când cineva spune: Ulei de amarant

Ulei de amarant Herbatica

Uleiul de amarant este rar, în principal, pentru conținutul său de substanță activă - squalen, care este o componentă de bază a țesutului pielii, precum și a altor celule ale organismului.

În uleiul de amarant are un conținut de până la 8%. În corpul uman, împreună cu apa, squalena acționează ca un oxigenator intensiv al celulelor , deoarece are, datorită compoziției sale chimice unice, o capacitate ridicată de a lega oxigenul și de a-l transfera în toate țesuturile corpului. Suficient oxigen pentru țesuturi este o condiție prealabilă pentru nutriția lor adecvată, cu cantitatea potrivită de nutrienți importanți. În cazul opus, în celulele țesutului se acumulează diverși oxidanți nedoriți și radicali liberi, care, în exces, provoacă probleme grave de sănătate, inclusiv boli maligne.

Mulți experți consideră, așadar, squalena conținută în acest ulei ca fiind o substanță foarte eficientă atât în prevenirea, cât și în tratamentul bolilor maligne.

Prin utilizarea preventivă a acestui ulei, puteți contribui semnificativ la întărirea sistemului imunitar, prevenind astfel multe boli grave.

O altă caracteristică importantă a acestei substanțe este capacitatea sa de a fi ușor absorbită în celule și, astfel, de a pătrunde în întregul organism, care în plus protejează eficient împotriva radiațiilor.

Acest efect este cauzat de faptul că squalenul este transformat în organism în vitamina D, ceea ce asigură această protecție.

Sursa originară de squalen a fost ficatul unui rechin rar de adâncime, dar acesta, ca și alte surse, conține concentrații mai mici ale substanței active menționate, decât este cazul uleiului de amarant (până la 8%).

Din motivele menționate mai sus, acest ulei prețios este utilizat pe scară largă în tratamentul și prevenirea diferitelor boli, precum bolile oncologice și cardiovasculare menționate, diverse boli infecțioase, fungice și de piele (eczeme, herpes, psoriazis, dermatite, acnee, arsuri , escare etc.). De asemenea, ajută la vindecarea și ameliorarea simptomelor bolilor tractului digestiv, diferitelor leziuni ale pielii, mușcături de insecte și infecții ale membranelor mucoase.

Substanța activă conținută în uleiul de amarant ajută chiar și la eliminarea radionuclizilor și a sărurilor de metale grele din organism.

Puteți găsi produse cu amarant în magazinul nostru electronic :-)

 

Articolul a fost pentru dvs.pregătit de,

Juraj

Juraj fotka na Herbatica