Susținătorul imunității - uleiul de cedru. Știți tot ce trebuie despre acesta? 6 sfaturi importante

Având în vedere că am mulți ani de experiență cu acest ulei, am decis să vi-l prezint și dvs. Uleiul de cedru este produs din pinul siberian, (Pinus Sibirica, așa numitul Kedra). Cedru, denumit și "copacul vieții", care este un arbore conifer masiv, cu o înălțime de 35 până la 40 m. Pentru efectele sale, a fost întotdeauna un copac venerat de locuitorii din taigaua siberiană.

Utilizarea pe scară largă a acestui ulei îl face să fie un ajutor permanent în gospodărie. Fie pentru consum direct (câte o lingură), fie în mâncăruri neprelucrate prin căldură (salate etc.). Nu veți da greș cu acest ulei.

uleiul de cedru


De ce este o idee bună să vă împrieteniți cu uleiul de cedru?

1. Pentru uz intern

Uleiul îmbunătățește evoluția bolilor inflamatorii, cum ar fi febra, răceala sau gripa. Inflamația tractului respirator este și ea tratată mai rapid cu ajutorul acestuia. Pentru organism, este un " energizant" și un ajutor pentru sistemul imunitar. Cu ajutorul uleiului de cedru îl veți proteja perfect.



2. Pentru uz extern

Pentru probleme ale pielii (psoriazis, eczeme atopice etc.) Aplicați direct pe piele. Ajută în cazul neurodermitei, accelerează vindecarea arsurilor și a diferitelor răni.



3. Un aliment cu o valoare nutritivă ridicată

Uleiul de cedru este produs prin presarea la rece a miezurilor de nuci de cedru și este un aliment biologic activ foarte valoros din punct de vedere nutrițional. Conține un raport bun de nutrienți (un complex de proteine, grăsimi și carbohidrați valoroși), vitamine (A, B, E, D, F) și oligoelemente


4. 15ml zilnic

Aceasta este doza zilnică recomandată.


5. Doza zilnică recomandată de vitamina E este 55%

 Aceasta este cantitatea de vitamina E pe care o primiți în fiecare zi, dacă consumați 15 ml de ulei de cedru. Este și o sursă bogată de acizi grași polinesaturați.

La final, un bonus

Produsele din cedru susțin deasemenea și sistemul cardiovascular. Cedrul este foarte bogat în vitaminele C și A.

Ulei de cedru


Produsele din cedru sunt utilizate pe scară largă și în produsele cosmetice. Câteva dintre ele pot fi găsite pe Herbatica.ro.

 

 

Articol pregătit pentru dumneavoastră de

Juraj foto medailonik 100x133Juraj Gajdoš, fondator al Herbatica
Membru fondator al echipei Herbatica.
Din 2014, se ocupă de medicina naturistă, de abordările alternative ale sănătății și de intersecția dintre sănătate și natură.
Zilnic testează pe propriul corp noi produse din domeniul plantelor medicinale, al ciupercilor și al produselor care susțin procesele naturale ale organismului.

Contact: juraj@herbatica.sk

 


ikona herbatica FB
ikona herbatica IGikona herbatica YT


Nu ați găsit ceea ce căutați? Sau aveți nevoie de mai multe informații?
Avem o mulțime de acestea aici - încercați să tastați o expresie precum "migrenă, hemoroizi, veruci, eczeme, dureri de spate" în caseta de căutare sau aruncați o privire pe BLOG-ul nostru.


Ți-a plăcut articolul nostru? Împărtășește-l, ne vei face fericiți :)