Un ajutor natural: Uleiul de cătină

Ce face uleiul de cătină să fie deosebit? 

Uleiul de cătină se caracterizează prin  concentrația mare de vitamine  F, P, K, A și C.  În special prin  conținutul ridicat de vitamina E.  Această vitamină este considerată a fi un antioxidant foarte important, care este o componentă esențială a proceselor metabolice importante ale corpului uman.

Uleiul de cătină

Care sunt beneficiile sale asupra organismului? 

Are un efect benefic  mai ales asupra elasticității și calității vaselor de sânge, reduce tensiunea arterială, precum și riscul de atac de cord și alte boli cardiovasculare, influențează pozitiv și potența, reduce oboseala generală și previne distrofia musculară

Efectul vindecător al cătinii  poate fi folosit în tratamentul bolilor pulmonare, hepatice, digestive și articulare, în plus ajută și în cazul durerilor de gât și al infecțiilor orale, deoarece are un puternic efect antibacterian.

Timpul de vindecare al arsurilor poate fi redus semnificativ prin frecarea uleiului de  cătină pe piele.

Acest ulei îmbunătățește în mod semnificativ și starea după degerături și diverse boli de piele, inclusiv acneea și eczema infantilă.

Un alt aspect pozitiv al  uleiului de cătină  este faptul că este adecvat pentru femeile însărcinate, deoarece nefiind toxic, nu irită membrana mucoasă.

În cazul în care suferiți de diverse afecțiuni inflamatorii ginecologice (vaginite, leziuni ale mucoasei cervicale sau ale colului uterin), acest ulei este foarte eficient în tratarea lor. Trebuie doar să introduceți în vagin un tampon umezit cu acest ulei,  de preferat noaptea.

Uleiul de cătină are un efect de vindecare similar și în tratamentul bolilor inflamatorii ale rectului și a hemoroizilor.

Acest ulei își va găsi cu siguranță întrebuințarea la dvs., mai ales dacă în familie, în special la copii, se ivesc adesea amigdalite, dureri de gât, rinite, etc.  Trebuie să frecați membrana mucoasă a nasului sau a gâtului de 2 sau 3 ori pe zi cu tampoane de bumbac umezite  cu ulei.

Dacă suferiți de afecțiuni gingivale sau parodontoză, încercați să aplicați un tampon umezit cu ulei pe zona afectată timp de 10-15 minute, 1-2 ori pe zi,  timp de 1-2 săptămâni.

pc210267

Suferiți de boli ale tractului digestiv? Atunci folosiți cu încredere uleiul de cătină, care s-a dovedit a fi excelent mai ales în  tratamentul bolilor ulceroase, a ulcerului duodenal, a  gastritei duodenale și a gastritei stomacale, în cantitate de 1 linguriță de 3-4 ori pe zi, cu 15-20 de minute înainte de mese. Acest tratament trebuie să dureze aproximativ o lună, în special  primăvara și toamna, când se  agravează următoarele boli.

La începutul acestui tratament (3-4 zile) vă puteți aștepta la o posibilă înrăutățire a simptomelor bolilor digestive, care este curând înlocuită de o stare de îmbunătățire semnificativă.

Uleiul de cătină are, pe lângă toate efectele vindecătoare menționate mai sus, un efect antiinflamator și cicatrizant, fiind și un analgezic.

În plus față de tratamentul degerăturilor, al bolilor de piele și al arsurilor obișnuite, este potrivit și pentru tratamentul diferitelor arsuri provocate de  radiații care apar în timpul tratamentului anumitor tipuri de cancer (de exemplu, esofagian, vezical, rectal și al organelor genitale feminine). Pe piață sunt disponibile diferite  creme și geluri cu cătină. 

Pentru a preveni apariția acestor arsuri înainte de iradierea propriu-zisă, se introduc tampoane înmuiate în ulei de cătină în cavitățile acestor organe sau se fac infuzii de ulei.

În cazul aplicării propriu-zise, trebuie să contați pe  efectul colorant al acestui ulei, care poate dura câteva zile.

De asemenea, trebuie să țineți cont, înainte de a-l utiliza, că uleiul de cătină nu este adecvat dacă suferiți de o inflamație acută a pancreasului și a vezicii biliare.

 

Articol pregătit pentru dumneavoastră de

Juraj foto medailonik 100x133Juraj Gajdoš, fondator al Herbatica
Membru fondator al echipei Herbatica.
Din 2014, se ocupă de medicina naturistă, de abordările alternative ale sănătății și de intersecția dintre sănătate și natură.
Zilnic testează pe propriul corp noi produse din domeniul plantelor medicinale, al ciupercilor și al produselor care susțin procesele naturale ale organismului.

Contact: juraj@herbatica.sk

 


ikona herbatica FB
ikona herbatica IGikona herbatica YT


Nu ați găsit ceea ce căutați? Sau aveți nevoie de mai multe informații?
Avem o mulțime de acestea aici - încercați să tastați o expresie precum "migrenă, hemoroizi, veruci, eczeme, dureri de spate" în caseta de căutare sau aruncați o privire pe BLOG-ul nostru.


Ți-a plăcut articolul nostru? Împărtășește-l, ne vei face fericiți :)