Făină din semințe de dovleac - 150 g

Cod: 3660
30 lei
Nu este în stoc
Livrare la:
28.12.2023
Stocul pentru acest articol a fost epuizat…

Făina de dovleac este un produs dietetic echilibrat care conține un complex natural de proteine, lipide, vitamine, macro și microelemente în combinație cu fibre valoroase, care reprezintă un teren de reproducere pentru bacteriile benefice din microflora intestinală.

 

Informaţii detaliate

Descriere detaliată a produsului

Făina se obține din semințe de dovleac, mai exact prin măcinare. Făina își păstrează toate mineralele și vitaminele, care se găsesc în semințele de dovleac, precum și urme de ulei de dovleac. Făina de dovleac este o sursă bogată de proteine vegetale integrale și ușor de digerat (conținutul acestora ajunge până 40%). Compoziția proteică a făinii de dovleac este caracterizată de un conținut ridicat de aminoacizi neesențiali și esențiali (arginină, valină, glutamină, fenilalanină, glicină, lizină etc.) necesari pentru imunitatea și funcționarea normală a organismului uman. În plus, făina de dovleac și uleiul de semințe de dovleac conțin cucurbitina, un aminoacid rar, care are proprietăți antiparazitare, nu provoacă intoxicarea organismului și nu irită mucoasa intestinală.

Produsul este, de asemenea, bogat în:

  • fibre, care ajută la menținerea unui nivel normal al colesterolului și zahărului din sânge, reglează greutatea corporală, elimină toxinele, normalizează tractul gastrointestinal
  • zinc, care este implicat în metabolismul proteinelor, lipidelor, carbohidraților, în sinteza acizilor nucleici. Contribuie la formarea imunității și cursul proceselor bioenergetice.
  • vitamine (A, E, F, PP, P, vitamine B);
  • minerale, care asigură energie la contracției musculare și joacă un rol important în sinteza proteinelor, lipidelor, carbohidraților
  • clorofilă - un antioxidant, care protejează organismul de îmbătrânirea prematură și de radicalii liberi. Clorofila, de asemenea, facilitează transportul de oxigen către celule și întărește imunitatea.

Mod de utilizare: Făina de dovleac poate fi folosită la gătit sau adăugată la mâncăruri gata preparate: salate, supe, cereale, sosuri etc. La coacere, se amestecă cu făină de grâu (1-2 linguri la 1 kg de făină de grâu).

zlozenieRO-3660

Conținut: 150 g

Țara de origine: Rusia

 

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Nu completaţi acest câmp: