Mascné și îngrijirea pielii sub mască

Există anumite inconveniente care vin cu purtarea unui măști. Dintre cele obișnuite - cum ar fi problemele cu respirația, mulți se confruntă, de asemenea, cu acnee neplăcută, uneori chiar purulentă. Medicii dermatologi disting acest tip de acnee sub termenul de „acnee de mască”, în principal datorită aspectului său cauzat de purtarea măștii.

Maskné (sau Mascné) - este una dintre noile expresii aduse de pandemia de coronavirus. Mulți au observat o creștere bruscă a apariției acneei, care aduce cu sine nenumărate probleme ale pielii precum erupții cutanate, pete, coșuri și puncte negre. Întrucât masca a devenit datoria noastră și ne petrecem cea mai mare parte a timpului acasă, pielea noastră „respiră” mai puțin decât înainte și, dacă nu avem posibilitatea să vizităm studiourile de cosmetică, vă aduc câteva sfaturi bătrînești care duc la prevenirea apariției așa-numitei mascné.

maskne1

Unul dintre cei mai importanți factori este stilul de viață și îngrijirea sănătății ca atare, care duce și la repararea pielii.

1.Hidratarea – aportul de lichide

Importanța consumului de lichide nu vă este, cu siguranță, necunoscută. Consumul de apă vă va ajuta să vă mențineți corpul hidratat. Dacă beți suficientă apă, aceasta se va reflecta și pe piele. Hidratarea previne uscarea prealabilă a pielii și vă ajută să luptați împotriva acneei și a multor alte probleme ale pielii, care pot apărea în viitor. Hidratarea are, de asemenea, un efect pozitiv asupra celulelor pielii. Mai ales dacă aveți pielea uscată, hidratarea suficientă vă ajută să eliminați celulele moarte și toxinele, reducând procesele inflamatorii din organism și piele.

2.Schimbați-vă obiceiurile alimentare

Alimentele singure nu provoacă acnee, dar unele alimente o pot agrava, în timp ce altele ajută pielea să rămână sănătoasă.

Evitați laptele

Cu cât beți mai mult lapte, cu atât este mai probabil să faceți acnee – mai ales, dacă este lapte de vacă degresat. Motivul este că în laptele de vacă se găsesc și hormoni, pe care vacile îi produc în mod natural. Persoanele care au niveluri mai mari ale acestor hormoni în sânge, au tendința să aibă acnee.

Reduceți cantitatea de zahăr

Este mai probabil să apară acneea, dacă dieta dumneavoastră este plină de alimente și băuturi, cum ar fi pâine albă, orez alb și băuturi dulci. Zahărul și carbohidrații din aceste alimente ajung în sânge foarte repede. Când corpul dvs. produce mai multă insulină pentru a scădea zahărul din sânge, afectează alți hormoni, care pot crește producția de ulei în piele, ducând la acnee.

Creșteți aportul de fibre

Persoanele care consumă fibre pot constata că acneea lor se ameliorează. Fibrele pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și, astfel, la îmbunătățirea pielii. Fulgii de ovăz, fasolea, merele și morcovii sunt surse care vor aduce fibre în dieta dvs.

3.Dormiți suficient

În timpul somnului, corpul dvs. se regenerează și secretă hormoni, care sunt necesari pentru buna funcționare a corpului. În timpul somnului, pielea are suficient spațiu pentru regenerare și reînnoire celulară și are timp să proceseze toate procedeele cosmetice, care i-au fost aplicate în timpul zilei.

Deși îngrijirea corpului „din interior” este un factor important, uneori nu este suficientă în lupta împotriva acneei. În rutinele noastre cosmetice, ar trebui să ne cunoaștem mai bine pielea și să alegem produsele, naturale care sunt cele mai eficiente pentru corpul nostru.

 

Dintre factorii externi, cei mai importanți în lupta împotriva acneei sunt:

1.Demachierea și curățarea tenului

Curățarea pielii este esențială în lupta împotriva acneei. Purtarea unei măști de față poate părea că pielea noastră nu este expusă atât de mult la murdărie, dar opusul este adevărat. Curățarea este acum mai importantă ca niciodată. Dacă purtați machiaj în timpul zilei, cel mai important este să îl îndepărtați corect și temeinic. Mijloace excelente pentru aceasta sunt uleiurile demachiante, tonerele, cremele sau apele micelare. Alegerea lor este de asemenea importantă, iar în cazul acneei, ar trebui să vă concentrați pe cumpărarea celor care nu vă vor dăuna, ci ajuta. Un exemplu în acest sens este apa micelară naturală cu conținut de lavandă, care are efecte antiseptice și antiinflamatorii. Nu degeaba levănțica este folosită în industria cosmetică de mai mulți ani. Daca sunteți o adeptă a tonerelor micelare, unul dintre ele este Daca sunteți o adeptă a tonerelor micelare, unul dintre ele este iar dacă suferiți de iritații și înroșire a pielii, cu siguranță veți considera ca potrivit toner micelar pentru piele uscată și deshidratată. La o piele acneică, ar trebui să acordăm atenție și metodelor mecanice de demachiere. Nu trebuie să apăsăm pe piele și cu siguranță să nu o „deplasăm” cu mișcări drastice. Cel mai blând mod de demachiere este oferit de tamponul de bumbac, iar pentru persoanele care protejează mediul, tampoane demachiante lavabile din bumbacsunt o alegere excelentă. Curățarea pielii nu se termină cu demachierea. Urmează o spălare temeinică, timp în care este indicat să folosiți un gel sau spumă de curățare. Spuma de curațare în profunzime și spuma de curățare hidratantă de la Eolab calmează pielea și îi măresc elasticitatea, reduc porii, îmbunătățesc starea generală și aspectul pielii. 

maskne3

2.După curățare, urmează hidratarea pielii

Dacă ați curățat bine pielea, ar trebui să vă încheiați rutina cu hidratarea. Atunci când combatem acneea, hidratarea este factorul care o afectează cel mai mult. Fie din interior sau din exterior. Una dintre soluții reprezină loțiunile florale, despre care probabil ați auzit deja. Cea mai cunoscută este loțiune de mușețel și loțiune de lavandă. Aceste loțiuni vor oferi pielii dvs. împrospătare și înviorare. Ambele au efecte antiinflamatoare și înlocuiesc tonicul. Dacă preferați tonicele sau serurile clasice, avem o soluție pentru dvs. Pentru acnee este potrivit un ser facial hidratant pentru ten uscat , plin de vitamine și nutrienți, , ulei/ser pentru ten gras și predispus la acnee sau ser lichid pentru ten gras și mixt cu extract de ceai verde și un complex de minerale marine.

3.Includeți măștile de curățare în îngrijirea pielii

Măștile pot fi un ajutor foarte util în rezolvarea oricărei probleme. Este suficient dacă aplicați masca măcar o dată – de 2 ori pe săptămână și credeți-mă că după un anumit timp, veți vedea rezultatele. Măștile pot curăța în profunzime pielea și pot scăpa de impuritățile care se depun în partea inferioară a fiecărui por. Dacă vă hotărâți să folosiți măști naturale, cu siguranță veți găsi un loc în baia dvs. pentru masca pentru ten acneic cu gudron de mesteacăn, masca facială cu argilă albastră, și masca facială hidratantă . Aceste măști naturale au fost făcute pentru cea mai blândă și cea mai naturală îngrijire a pielii. Din ce în ce mai des revenim la rețetele băbești, așa că, dacă doriți să vă faceți singură o mască de față, citiți sfaturile și procedura noastră de realizare a măștilor de față din acest articol.

maskne2

 4.Alegerea cremei potrivite

Atunci când alegem o cremă, ar trebui să ținem cont de problema de care suferă tenul noastru. În combaterea acneei, este indicat să alegeți o cremă care are un efect antibacterian, antiseptic, de hrănire și regenerare intensivă, precum și prevenirea formării punctelor negre. Astfel de creme sunt, de exemplu: crema de față cu mumie Altai, crema pentru ten cu probleme Anti-Acnee și balsam pentru acnee cu arbore de ceai și conținut de zinc. Din ce în ce mai mulți oameni au început să înlocuiască cremele cu uleiuri naturale, deoarece acestea oferă un tip de hidratare complet diferit față de creme. Un favorit este ulei din fruct de cactus, care ameliorează inflamația și, datorită conținutului său ridicat de acizi grași esențiali (90%), are un efect cu adevărat benefic asupra pielii. Un alt astfel de ulei este ulei de sâmburi de caise sau ulei din semințe de struguri , care oferă o îngrijire pentru toate tipurile de piele.

Sper că aceste sfaturi vă vor ajuta să găsiți cea mai potrivită metodă de îngrijire a pielii, pentru a vă ajuta să preveniți sau să tratați acest tip de acnee. Chiar dacă încercăm să ne protejăm sănătatea prin purtarea măștii, nu trebuie să trecem cu vederea sau să neglijăm îngrijirea pielii, mai ales în condițiile ca acum.

Articolul a fost pentru dvs. pregătit de,

Barbora

barborafotka