Poate fi uleiul de cătină cu adevărat 100% natural?

Cu nu foarte mult timp în urmă, am întrebat producătorul nostru de ulei de cătină (la sugestia clientului nostru), firma Specialist, de ce în uleiul de cătină este adăugat și ulei de floarea soarelui? V-am adus răspunsul său în  acest articol…

 

Ulei de cătină

Fructele pure de cătină sunt bogate în acizi și vitamina A. Deoarece uleiul 100% natural de cătină conține diferite concentrații de  carotenoizi, inclusiv niveluri foarte ridicate, acest ulei nu poate fi utilizat intern, ca și aliment. În plus, ar putea, datorită ingredientelor sale, provoca alergii.

 

"Așadar este necesar să se reducă normele acceptabile pentru aportul zilnic de carotenoizi. Și asta prin adăugarea unei cantități mici de ulei de floarea soarelui.

Compoziția uleiului de cătină presat la rece este deci: ulei de cătină și ulei de floarea soarelui."

 

  • Raportul dintre uleiul de cătină și cel de floarea soarelui variază în funcție de conținutul de carotenoizi al uleiului de cătină.
  • Concentrația de carotenoizi depinde de diverși factori - unde crește cătina, momentul recoltării boabelor, metoda de producție a uleiului.
  • Uleiul pe care noi îl producem are 50 mg % concentrație de carotenoizi – este cantitatea optimă pentru absorbția de către organismul uman.  Deci un procent mai mare de conținut de carotenoizi nu poate fi conținut în acest ulei.
  • Uleiul de cătină folosit în industria farmaceutică are între 150 și 180 mg % carotenoizi – acest ulei nu este așadar ideal pentru consumul zilnic.
  • Uleiul natural din boabe de cătinăare, față de cel folosit în industrie, concentrația de carotenoizi în jur de 250-350 mg.

 

Celelalte uleiuri produse de firma Specialist nu conțin ulei de floarea soarelui, sunt uleiuri care conțin doar un singur ingredient.

Dacă sunteți interesat de uleiul de cătină și doriți să aflați mai multe despre efectele sale extraordinare asupra corpului uman, vă recomandăm acest articol. 

Iar dacă doriți să aflați mai multe noutăți din "culisele" produselor noastre, abonați-vă la newsletter-ul nostru, pe care îl trimitem în mod regulat clienților abonați.

 

 

Articol pregătit pentru dumneavoastră de

Juraj foto medailonik 100x133Juraj Gajdoš, fondator al Herbatica
Membru fondator al echipei Herbatica.
Din 2014, se ocupă de medicina naturistă, de abordările alternative ale sănătății și de intersecția dintre sănătate și natură.
Zilnic testează pe propriul corp noi produse din domeniul plantelor medicinale, al ciupercilor și al produselor care susțin procesele naturale ale organismului.

Contact: juraj@herbatica.sk

 


ikona herbatica FB
ikona herbatica IGikona herbatica YT


Nu ați găsit ceea ce căutați? Sau aveți nevoie de mai multe informații?
Avem o mulțime de acestea aici - încercați să tastați o expresie precum "migrenă, hemoroizi, veruci, eczeme, dureri de spate" în caseta de căutare sau aruncați o privire pe BLOG-ul nostru.


Ți-a plăcut articolul nostru? Împărtășește-l, ne vei face fericiți :)