Utilizările uleiului de argan

Uleiul de argan a fost secretul de înfrumusețare al femeilor marocane timp de secole. Compoziția bogată în ingrediente active, inclusiv antioxidanți, tratează pielea, o hidratează în profunzime și o lasă tânără și proaspătă. Uleiul de argan se îngrijește și de frumusețea părului și a scalpului.
 
Acest ulei înlocuiește în mod unic lipsa acizilor grași esențiali, cauza principală a îmbătrânirii pielii și a apariției ridurilor. Uleiul de argan are de trei ori mai multă vitamina E decât uleiul de măsline, ceea ce îl face de neînlocuit în cosmetică.
 
Așa că am decis să vă dau câteva sfaturi, tipuri și utilizări ale uleiului de argan. Uleiul de argan are capacitatea de a înlocui multe produse cosmetice, motiv pentru care clienții noștri descriu adesea efectele sale pozitive. Are capacitatea de a reface sprâncenele, genele și susține creșterea părului, ajută în cazul eczemelor și a roșeții, inflamațiilor și acneei.
 
ulei de argan
 

Acest ulei de argan miraculos poate fi achiziționat aici.

 

Uleiul de argan și efectele sale asupra pielii
 
- luptă împotriva îmbătrânirii structurii celulare (are un efect anti-îmbătrânire) și regenerează eficient pielea datorită conținutului său ridicat de antioxidanți, cum ar fi vitamina E și squalene.
 
- hidratează și hrănește pielea în profunzime - pielea este catifelată imediat după aplicare, iar prin utilizarea regulată, producția de sebum este redusă.
 
- ajută la netezirea ridurilor prin promovarea producției de colagen și elastină la nivelul pielii.
 
- are efecte vindecătoare la scară largă - este ideal pentru inflamații ale pielii, roșeață, eczeme, acnee, psoriazis, mușcături de insecte, piele afectată de soare și multe altele.
 
 
Uleiul de argan și efectele sale asupra părului:
 
- restabilește în mod eficient vitalitatea și strălucirea naturală a părului, de la rădăcini până la vârfuri.
 
- hrănește rădăcinile părului și astfel regenerează și întărește structura firului de păr.
 
- hidratează în profunzime părul - lasă părul moale și îi oferă rezistență, fără vârfuri fragile și despicate.
 
- ajută foarte mult în tratamentul scalpului problematic.
 
 
 Uleiul de argan ajută și la:
 
- hrănirea, vindecarea și regenerarea unghiilor și a zonei din jurul lor.
 
- refacerea, îngroșarea și alungirea sprâncenelor și genelor (cu uleiul de ricin este și mai eficient).
 
Slider_Arganoel
 
Sfaturi și trucuri cu ulei de argan:
 
Mască facială pentru întinerire - adăugați câteva picături la masca facială preferată.
 
Tratament de noapte pentru păr - masați ulei pe toată lungimea părului și pe scalp. Acoperiți părul și lăsați uleiul să acționeze peste noapte. Dimineață, spălați-vă părul. Părul va fi radiant și mătăsos.
 
Înmuierea pielii întărite - masați uleiul pe pielea întărită a picioarelor, coatelor. Înfășurați zona afectată într-un prosop și lăsați să acționeze peste noapte.
 
Ulei de baie - Poate fi adăugat în cadă, cu apă, în locul uleiului obișnuit de baie. Poate fi folosit și în combinație cu alte uleiuri.
 
Mătreață și scalp uscat - aplicați ulei pe zonele afectate ale pielii scalpului. Efectuați aplicarea seara înainte de somn, iar dimineață spălați-vă părul. Dacă aveți părul mai gras, acoperiți părul cu un prosop înainte de culcare.
 
Cremă pentru față - aplicați ulei de argan pe față în locul cremei de zi. Poate fi folosit și precum bază pentru make-up.
 
Cremă de corp hidratantă - folosiți uleiul de argan, întocmai ca și laptele de corp. Aplicați-l după duș sau baie, poate fi folosit și direct pe pielea umedă.
 
Unghii - dacă unghiile dvs. și pielea din jurul acestora sunt crăpate, aplicați uleiul de argan în mod regulat.
 
Pentru părul fin și subțire - Înmuiați mâinile și picurați ulei în palme. Întindeți-l pe corp și frecați restul de ulei în păr, de la vârfuri până la rădăcini.
 
Bază pentru make up - este o excelentă bază pentru make-up.
 
Buze crăpate - aplicați uleiul de argan pe buze și întindeți. Uleiul de argan se absoarbe rapid, iar buzele nu vor mai crăpa.
 
Pentru unghii slabe, deteriorate și fragile - aplicați prin frecare în mod regulat zonele afectate cu ulei de argan sau amestecați cantități egale de ulei de argan și suc de lămâie. Înmuiați unghiile, eventual înfășurați-le pentru timp de cca 10 minute.
 
Hidratarea tenului - masați câteva picături de ulei de argan pe față și pe gât în fiecare dimineață și seară, după spălarea tenului.
 
Ulei hidratant - adăugați câteva picături în loțiunea dvs. tonică preferată pentru ten. În plus, puteți să faceți propria loțiune tonică pentru piele amestecând câteva picături de ulei de argan cu apă de trandafiri sau apă de flori de portocal.
 
Masajul întregului corp - uleiul de argan îmbunătățește fermitatea pielii, ajută la relaxarea coloanei vertebrale. Se recomandă amestecarea uleiului de argan cu uleiul de rozmarin.
 
După bronzare - uleiul de argan este de neînlocuit, ca și cremă pentru după bronzare. Calmează și hidratează pielea afectată și face corpul bronzat să arate grozav!
 
 
Dacă acest ulei BIO natural de argan, presat la rece  v-a stârnit interesul,, nu ezitați și achiziționați și uleiul natural BIO presat la rece din opunția provenită din Mexic.
 
 

 

Articol pregătit pentru dumneavoastră de

Mgr. Barbora Olejníkováfoto Barbora Herbatica 100x133

Membră a echipei Herbatica, care aduce pe piață produse naturale din 2015.
Expert în domeniul medicinei alternative și al produselor naturale pentru îmbunătățirea sănătății.
Cele mai multe dintre articolele noastre se bazează pe studii de specialitate sau lucrări științifice. 

Contact: barbora@herbatica.sk


ikona herbatica FB
ikona herbatica IGikona herbatica YT


Nu ați găsit ceea ce căutați? Sau aveți nevoie de mai multe informații?
Avem o mulțime de acestea aici - încercați să tastați o expresie precum "migrenă, hemoroizi, veruci, eczeme, dureri de spate" în caseta de căutare sau aruncați o privire pe BLOG-ul nostru.


Ți-a plăcut articolul nostru? Împărtășește-l, ne vei face fericiți :)