Uleiuri presate la rece #5 Ulei de ciulin de lapte

Uleiul din ciulin de lapte este obținut prin extracție din planta de ciulin de lapte la temperaturi scăzute, datorită căruia conține o cantitate mare de substante biologic active.

Principala componentă medicinală a acestui ulei este un complex de substanțe active numite silimarină, astfel încât planta și extractele sale au în primul rând un efect protector și vindecător asupra celulelor hepatice. Pe lângă acest efect de vindecare extrem de valoros, puteți folosi uleiul și pentru a trata diverse leziuni ale pielii, ulcere, arsuri sau degerături. Prin utilizarea uleiului, veți contribui semnificativ la întărirea imunității generale și a rezistenței organismului la boli. Uleiul are efecte curative, antiinflamatorii semnificative și protejează organismul de efectele substanțelor toxice aflate în alimente și apă.

Este interesant faptul, că efectele vindecătoare ale acestei plante erau deja cunoscute în Grecia antică și Roma. A fost cunoscută în primul rând pentru efectul său detoxifiant și protector asupra unui organ important al corpului uman – ficatul, prin controlul pozitiv al metabolismului său și contribuția sa la crearea celulelor hepatice sănătoase, care le înlocuiesc pe cele vechi și deteriorate. De asemenea, previne apariția unor boli hepatice infecțioase grave, cum sunt ciroza și hepatita. Acest efect medicinal poate fi folosit și de pacienții cu cancer hepatic pentru a reduce efectele nedorite ale chimioterapiei. Extractele de ciulin de lapte, inclusiv uleiul, previn proliferarea celulelor pielii în psoriazis și reduc, de asemenea, afecțiunile inflamatorii. Veți aprecia și efectele medicinale ale plantei menționate în tratamentul infertilității cauzate de endometrioză și, de asemenea, în cazul în care suferiți de litiază biliară, deoarece planta ajută la scurgerea bilei și la digestia grăsimilor.

Pe lângă aceste efecte benefice, puteți folosi extractele de plante și pentru ulcerul stomacal și duodenal, diverse forme de gastrită sau dacă suferiți de inflamație a cavității bucale sau parodontită.

Ciulinul de lapte are o gamă largă de utilizări datorită efectelor sale benefice. Produsele care conțin ciulin de lapte pot fi găsite în magazinul nostru electronic :-)

 

Articolul a fost pentru dvs. pregătit de:

Juraj

Juraj fotka na Herbatica