Uleiuri presate la rece #4 Ulei de nucă

Acest ulei foarte valoros din punct de vedere nutrițional diferă de alte uleiuri prin compoziția sa, în special prin conținutul ridicat de proteine, carbohidrați, vitamine din grupa B, D, E, K, C și colină, minerale (potasiu, magneziu, fier, mangan, iod, etc.), precum și prin combinația de acizi grași nesaturați, în special acidul linoleic.

Raritatea acestui ulei constă nu numai în conținutul ridicat de vitamine din grupa E, ci și în faptul că este o sursă importantă de fier și mangan, care joacă un rol stimulator în procesul de formare a sângelui în corpul uman.

Toate aceste proprietăți unice fac din acest ulei un produs medicinal unic, care poate fi cu adevărat utilizat pentru o gamă foarte largă de probleme de sănătate, precum și pentru întărirea generală a sănătății dumneavoastră.

Recomandăm a fi utilizat, în principal, de pacienții în perioada de convalescență, după operații chirurgicale, și de persoanele la o vârstă înaintată, care suferă de boli ale sistemului cardiovascular sau diabet.

mceclip0-5 

Uleiul de nucă nu trebuie evitat nici de către mamele care alăptează sau sportivii și persoanele expuse la efort fizic crescut.

Efectele medicinale ale uleiului menționat vor fi apreciate și în caz de nflamație cronică a ficatului, funcție excesivă a tiroidei, aciditate crescută a sucurilor gastrice sau ca mijloc de susținere în procesul de slăbire.

Poate nu știți, dar acest ulei acționează ca un agent eficient în lupta împotriva viermilor, acționează și ca laxativ și reduce, în general, nivelul colesterolului din sânge.

Deja în trecutul străvechi, era folosit și pentru tratarea tuberculozei, în general susține imunitatea, încetinește procesul de îmbătrânire și protejează organismul de acțiunea și formarea substanțelor cancerigene.

Dacă suferiți de dureri musculare și articulare sau de boli de piele, vă recomandăm să aplicați acest ulei pe zona afectată, înainte de a merge la culcare.

Efectele antiinflamatorii puternice determină acest ulei pentru tratamentul diferitelor leziuni ale pielii și mucoaselor (vindecarea rănilor, ulcerelor etc.), precum și pentru atenuarea bolilor inflamatorii și a altor boli ale pielii, precum psoriazis, eczeme și vene varicoase.

Uleiul este folosit și în Uleiul este folosit și în cosmetică, deoarece înmoaie și catifelează pielea uscată.

Din aceste motive, vă recomandăm să îl folosiți seara în locul unei creme antirid, cu siguranță veți fi plăcut surprinși de efectul acestuia.

Uleiul de nucă este, de asemenea, recomandat bărbaților pentru a-și susține și restabili potența.

Articolul a fost pentru dvs. pregătit de,

Juraj

Juraj fotka na Herbatica