Uleiuri presate la rece #3 Ulei de in

Uleiul de in este o sursă bogată de ulei de înaltă calitate din plante, cu efecte medicinale, iar plantele din acest gen (Linum) sunt cultivate de mai bine de 7.000 de ani.

Această sămânță minusculă este o sursă cu adevărat abundentă pentru corpul uman de acizi grași importanți și necesari, uleiuri și grăsimi, pe care corpul uman nu le poate produce singur.

Puteți folosi uleiul de in pentru a sprijini prevenirea și tratarea bolilor de inimă, pentru a atenua unele boli inflamatorii și hormonale, precum și pentru tulburările de fertilitate.

Uleiul de in este prețios tocmai din cauza conținutului de acizi grași omega 3 și omega 6 foarte benefici, care sunt mai bine cunoscuți ca acid alfa linolenic și acid linoleic.

Ulei din semințe de in

Semințele de in sunt, dintre toate alimentele, cea mai bogată sursă de substanțe biologic active numite lignani, care joacă un rol important în tratamentul și prevenirea bolilor maligne și a tulburărilor hormonale.

Puteți folosi, de asemenea, aceste substanțe extrem de eficiente ca un remediu excelent împotriva bolilor cauzate de bacterii, ciuperci și viruși.

Acizii grași esențiali conținuti în uleiul rafinat contribuie semnificativ la protecția membranelor celulare, care sunt responsabile de eliberarea de nutrienți în celulă și, în același timp, împiedică intrarea substanțelor nocive în celule.

Această funcție clarifică motivul principal pentru care uleiul de in are efecte curative atât de extinse, care se manifestă, de exemplu, în reglarea metabolismului grăsimilor, a hipertensiunii arteriale și a diabetului.

De efectele benefice ale acestui ulei vă puteți convinge chiar dacă suferiți de cardiopatie ischemică, angină pectorală, probleme de circulație a sângelui și diverse afecțiuni osoase.

Și, ceea ce nu este mai puțin important, prin consumul regulat de ulei de in, vă protejați eficient atât împotriva atacurilor de cord repetate, cât și împotriva apariției bolilor maligne și, în general, vă stimulați sistemul imunitar.

Prin utilizarea acestui ulei, care conține acizi grași polinesaturați, creșteți semnificativ rezistența organismului dumneavoastră, chiar înainte de apariția bolilor cardiovasculare, deoarece afectează semnificativ reducerea colesterolului din sânge.

Uleiurile de in de calitate superioară sunt în prezent presate la rece cu ajutorul tehnologiilor moderne, ele conțin un procent ridicat de substanțe benefice sănătății, inclusiv lignani, al căror efect anticancerigen puternic este larg cunoscut.

Dacă suferiți de pierderea poftei de mâncare, indigestie sau calculi biliari, utilizarea regulată a uleiului de in vă va ajuta să ameliorați aceste probleme.

De asemenea, a fost descoperit efectul său pozitiv asupra calității părului și unghiilor și asupra sistemului nervos.

Afectează sistemul nervos prin facilitarea transmiterii impulsurilor nervoase, motiv pentru care este potrivit pentru reducerea stărilor de criză sau pentru tulburări cronice ale creierului, de pildă la boala Alzheimer.

Datorită efectelor sale puternice antibacteriene, antifungice și antivirale uleiul de in, este, de asemenea, indicat pentru tratamentul zona zoster.

Poate că nu știați că semințele de in conțin și așa-numitele fitoestrogenii, substanțe asemănătoare hormonilor sexuali feminini, care pot influența favorabil echilibrarea nivelului hormonilor sexuali feminini (proporția estrogenului și progesteronului) pe tot parcursul ciclului menstrual.

Utilizarea uleiului de in vă va ajuta la ameliorarea durerilor menstruale și a durerilor la inflamația sânilor, deoarece se caracterizează prin proprietăți antiinflamatorii puternice.

Efectele medicinale ale acestui ulei nu se limitează la tratamentul unor forme de infertilitate feminină, ci un efect similar se manifestă și în problemele de infertilitate masculină și bolile de prostată.

 

Articolul a fost pentru dvs. pregătit de

Juraj

Juraj fotka na Herbatica