Nu există manuka mai bună decât manuka, o puteți recunoaște pe cea adevărată?

Recent, pe piața noastră au apărut speculanți care oferă miere de manuka, deși aceasta nu este autentică. Prețul ridicat al produsului este atât de atrăgător pentru ei încât sunt capabili să mintă și să lase deoparte onestitatea și decența. Cum vă asigurați că mierea pe care o cumpărați este cea autentică?

Compania Manuka Health New Zealand a fost înființată în  anul 2006. A fost inspirată  de descoperirea unui compus necunoscut anterior, metilglioxalul, inerent mierii de Manuka autentică și de faptul că produsele apicole din Noua Zeelandă au efecte unice asupra organismului uman. Manuka Health a contribuit în mare măsură la  crearea unor standarde care să protejeze mierea de Manuka, a cărei activități antibacteriene deosebite o deosebește de restul.

Astăzi, această companie este formată dintr-o echipă de specialiști (aproximativ 1,5 miliarde de albine și 140 de persoane) care creează cu grijă mierea de Manuka..

ManukaHoney_FB-1024x538

De ce ar trebui să alegeți tocmai mierea de Manuka fabricată de compania Manuka Health?

  • Pentru că,  în primul rând, doriți să aveți miere de Manuka autentică, ale cărei proprietăți au făcut-o celebră în toată lumea.
  • Această companie este unul dintre  cei mai mari exportatori de miere de Manuka și singura specializată exclusiv în valorificarea puterii naturale a produselor apicole.
  • A fost prima care a introdus o etichetă comercială de calitate pentru mierea de Manuka - metoda MGO™, care se bazează pe măsurarea conținutului de metilglioxal din  miere.
  • Loturile de miere de Manuka sunt testate la  fabrica proprie a companiei din  Te Awamutu, Noua Zeelandă. Aceasta pentru a asigura calitatea și puritatea înaltă a produselor companiei.
  • Ea a pus la punct un sistem care urmărește mișcarea mierii de la apicultor până pe raft, în călătoria ei în toate colțurile lumii.
  • Toate ingredientele care intră în compoziția  fiecărui produs trebuie să îndeplinească standarde stricte de calitate și siguranță. Produsele sale sunt marcate cu următoarele certificate de calitate:
    brc-borderiso-borderianz-borderrmp-bordercqc-border

 

Și a obținut și următoarele certificate de calitate pentru ingredientele produselor sale:

kosher-check-borderkiwi-kosher-borderhalal-logo-border                                                                                                                                                                                                                                           

  • Este membru al asociațieiUMFHA care asociază producătorii certificați de miere de Manuka sub numărul de licență 1074.
  • Are o sursă sustenabilă pe termen lung de miere de la  stupii din  zone îndepărtate și virgine din Noua Zeelandă.
  • Gestionează și se ocupă de fiecare etapă a procesului - de la stupină, la producție și până la ambalare. Acesta este motivul pentru care poate garanta clienților săi produse apicole autentice. Și care sunt testate și garantate pentru puritate și calitate.

Manuka Health deține aproximativ 10 mii de stupi în Noua Zeelandă și pentru  încă 10 mii de stupi are contracte pe termen lung cu  apicultori externi.

image002image001

SFAT bonus: Cu cât este mai ridicat conținutul de MGO™, cu atât mai rară este mierea de Manuka. Unii producători nu menționează deloc acest conținut sau îl cresc în mod artificial în  mierea de Manuka prin încălzire, ceea ce reprezintă o practică inacceptabilă pentru Manuka Health. Ca și confirmare că mierea nu a fost încălzită se folosește testul pentru conținut HMF, care indică în același timp și vârsta mierii, precum și testul de activitate a enzimei diastază, care este obligatoriu pentru fiecare lot de miere prelucrat de Manuka Health.