Argilă marocană sau așa numita argilă miraculoasă

Ați auzit deja de argila marocană? Dacă nu, atunci sunteți la locul potrivit. Am primit această noutate în depozitele noastre, provenită de la mare depărtare, și am dori să v-o prezentăm.

În acest articol puteți afla:

  • ce este argila marocană Ghassoul;

  • despre efectele argilei marocane asupra pielii și părului

  • 3 sfaturi pentru utilizarea argilei marocane în produsele cosmetice

Argila marocană este, în esență, lut (sub formă de pulbere fină) de foarte bună calitate, care provine din depozite vechi din Munții Atlas din Maroc. Acest lut se amestecă foarte bine cu apa, ceea ce face ca aplicarea sa pe față și pe piele să fie o experiență plăcută și fără probleme. A fost folosit de peste 1400 de ani ca săpun, șampon și balsam, iar acum este folosit de multe centre SPA de top din întreaga lume pentru beneficiile sale terapeutice. Această argilă este exploatată adânc sub Munții Atlas din estul Marocului. Este uscată la soare și nu este tratată în vreun alt mod. Argila, atunci când este exploatată pentru prima dată, arată ca un lut brun lustruit, cu consistență de săpun, grosier la vedere și ce se asemănă cu rocile. După o prelucrare manuală ulterioară, forma finală este un pământ neted, aproape mătăsos. Se crede că această argilă conține un procent mai mare de siliciu și magneziu decât alte argile și, prin urmare, este considerată mai eficientă. De ce? Siliciul și magneziul sunt esențiale pentru corpul uman, ceea ce înseamnă că sunt necesare pentru o activitate metabolică continuă care este vitală pentru existența tuturor organismelor vii.

image.jpeg

Beneficii pentru piele

Argila marocană este bogată în magneziu și potasiu. În mod neoficial, mulți specialiști în îngrijirea pielii au afirmat că magneziul poate fi absorbit prin piele - sau mai degrabă, prin stratul său protector, luptând eficient împotriva acneei, eliminând impuritățile și îmbunătățind elasticitatea pielii. Deși nu au fost efectuate suficiente cercetări, există cel puțin trei studii clinice care au confirmat efectele benefice ale argilei. Oamenii de știință sugerează că ar putea acționa ca o barieră protectoare și elimina substanțele toxice la care este expusă pielea.

Beneficii pentru păr

Argila marocană curăță impuritățile de pe scalp și îndepărtează excesul de sebum. În același timp, proprietățile exfoliante ale argilei marocane ar putea acționa pentru a îngriji părul și a adăuga volum. Argila, datorită conținutului său de siliciu și a multor alte minerale, furnizează părului substanțele nutritive necesare, îi conferă rezistență, strălucire și catifelare.

 image

 

3 tipuri de utilizare a uleiului marocan:

 

1. Adăugare în șampon

După cum am menționat, argila marocană curăță scalpul în profunzime, pătrunzând chiar și în cei mai mici pori de pe scalp. Acesta este motivul pentru care reușește să elimine eficient sebumul. Cel mai simplu mod de a beneficia de acest efect al argilei marocane este să o adăugați în șamponul obișnuit.

2. Ca și mască pentru ten

Instrucțiuni: Spălați-vă pe față cu apă călduță. Folosiți o mască cu argilă marocană - puneți 20 de picături de ulei de argan într-un bol mic și adăugați argilă la nevoie până când obțineți o masă groasă, dar ușor de întins. Întindeți masca pe față și lăsați-o să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătiți. La final, vă recomandăm să aplicați apă de trandafiri pe piele pentru a o calma și hidrata.

3. Peeling pentru corp

Cu siguranță vă place să vă răsfățați corpul și, din când în când, să vă oferiți o lungă baie relaxantă sau un duș fierbinte. În aceste momente vă puteți folosi timpul petrecut în baie nu doar pentru a vă regenera mintea, ci și pentru a vă regenera pielea. Argila marocană poate fi aplicată în forma sa naturală direct pe pielea dvs. Îl puteți folosi ca înlocuitor al gelului de duș sau ca un peeling clasic.

Suntem convinși că vă veți îndrăgosti de argila marocană într-atât încât ea va face parte mereu din geanta dvs. cu produse cosmetice.

Pentru dvs. a pregătit acest articol,

Barbora

barborafotka