Caolin – un ajutor versatil

Caolinul este bine-cunoscut în industria cosmetică, este una dintre argilele cele mai des folosite.

Ce este, de fapt, argila (caolinul)?

Argilele minerale sunt soluri 100% naturale, pulberi fin măcinate, bogate în minerale (siliciu, calciu, potasiu, magneziu, zinc, aluminiu, fier, mangan, titan etc.), oligoelemente și alte substanțe valoroase, care au un efect benefic asupra corpul uman și a pielii noastre.

kaloin 600x350 

 

Caolinul are o gamă largă de utilizări. Acționează ca un agent natural de detoxifiere, care pătrunde adânc în piele, îndepărtează eficient și delicat celulele moarte, curăță, netezește, regenerează revitalizează pielea. Ajută în problemele pielii, inflamații, mâncărimi și iritații ale pielii, dar și la probleme mai grave precum ciupercile pielii, eczemele sau psoriazisul.

Iată câteva sfaturi pentru utilizarea caolinului.

  1. Mască/împachetări corporale: Turnați o cantitate adecvată de argilă într-un bol (aprox. 1 lingură pentru o mască facială). Adăugăm apă, lapte sau ceai călduț și amestecăm pentru a forma o pastă, pe care o aplicăm într-un strat mai gros pe piele (evităm zona din jurul ochilor și a gurii). După aproximativ 15-20 de minute, clătim cu apă călduță. Pentru o utilizare mai îndelungată, este indicat sa umeziți masca de argilă, pentru a-i extinde efectul. Aplicați masca de 2-3 ori pe săptămână, după cum este necesar.

  2. Pentru curățarea pielii: Amestecați o linguriță de caolin cu apă formând o pastă și aplicați cu mișcări circulare cu degetele sau cu o perie pe pielea umezită. Apoi clătiți cu apă. Caolinul asigură curățarea și îndepărtarea temeinică a celulelor moarte de piele.

  3. Șampon: Se amestecă o cantitate adecvată de caolin cu apă și se aplică pe părul umed, nespălat. După un timp, clătiți părul cu apă. Nu este nevoie să folosiți un alt șampon, deoarece caolinul curăță și degresează părul.

  4. La baie: Turnați argila în cada cu apă și relaxați-vă timp de aproximativ 15-30 de minute. După aceea, clătiți pielea cu apă.

  5. Peeling: În timpul dușului, aplicați și masați argila pe corp - particulele minuscule elimină de pe piele celulele moarte, aceasta rămânând moale și hrănită.

Sfat bonus: Pentru a crește de mai multe ori efectele pozitive ale argilei, este indicat să adăugați 2-3 picături de ulei esențial sau extract din plante. Uitați-vă la oferta noastră de caolini cosmetici.