Brusturele și utilizările sale

Frunza de brusture sub formă de umbrelă de ploaie sau umbrelă de soare este un fel de simbol al timpului copilăriei petrecut în natură lângă gropi de gunoi, garduri, drumuri sau grădini abandonate. Pe aceste locuri crește plant medicinală bienală în natură lângă gropi de gunoi, garduri, drumuri sau grădini abandonate. Pe aceste locuri crește plant medicinală bienală , care conțin un procent relativ mare de inulină.

Inulina este un zahăr complex (polizaharid), pe care organismul nostru nu îl poate descompune cu propriile enzime, ceea ce înseamnă că inulina ajunge în intestinul gros, unde este hrană pentru „bacteriile prietenoase“ (un probiotic natural), care va afecta semnificativ nivelul de zahăr din sânge, dar și digestia, care reprezintă baza unei bune imunități. O bună digestie afectează starea pielii, părului și unghiilor. Rădăcinile și frunzele de brusutre conțin nu numai inulină, ci și proteine, taninuri și vitamina C.

lopuch vacsi 600x350

Tinctura sau decoctul de rădăcină de brusture are efecte antispastice și diuretice. Poate fi folosit pentru afecțiuni renale (apariția pietrelor la rinichi), pentru „arsuri la stomac”, diabet , gută, dar și sub formă de cataplasme din frunze pentru durerile articulare reumatice sau în tratamentul eczemelor sau rănilor purulente, cu vindecare îndelungată. Este un ajutor excelent în îngrijirea părului – nu numai că previne căderea părului, dar ajută și la tratarea mătreții persistente. (din proprie experiență recomand setul de brusture de la firma Floresan – șampon și mască de păr).

S-ar putea spune, că dacă aveți nevoie de ajutor, brusturele vă stă mereu la dispoziție.

Este o plantă bienală. Colectăm întotdeauna doar rădăcinile plantelor anuale (rădăcina devine lemnoasă în timpul celui de-al doilea an) plantelor anuale (rădăcina devine lemnoasă în timpul celui de-al doilea an) Pregătim rădăcinile uscate doar pentru un sezon și le lăsăm să se usuce chiar și în timpul depozitării, deoarece leagă umiditatea atmosferică. Pregătim rădăcinile uscate doar pentru un sezon și le lăsăm să se usuce chiar și în timpul depozitării, deoarece leagă umiditatea atmosferică.

Frunzele le aplicăm cu reversul pe locurile afectate de reumatism - aplicăm întotdeauna peste noapte fie o frunză proaspătă, - aplicăm întotdeauna peste noapte fie o frunză proaspătă, - aplicăm întotdeauna peste noapte fie o frunză proaspătă, Excelent „extrage” durerea din articulațiile bolnave.

Excelent „extrage” durerea din articulațiile bolnave. Excelent „extrage” durerea din articulațiile bolnave. Trebuie să le tăiați însă foarte fin, deoarece frunzele au propriul miros caracteristic.

Pe scurt - dacă mergeți la o plimbare plăcută, aruncați o privire atentă în jur, poate găsiți nu doar o umbrelă potrivită, ci și o plantă medicinală valoroasă.

De asemenea, puteți găsi produse din brusture pe site-ul nostru.