Merișorul

Boabele roșii, cunoscute și din regiunile muntoase ale Slovaciei, au gustul lor caracteristic ușor amărui.
Este o plantă medicinală din familia ericaceae, care crește mai ales în pădurile
de conifere din zona temperată, dar și în tundrele din Siberia. Fructele de pădure sunt o hrană recunoscătoare pentru păsări și animale, ceea ce are sensul său: tractul digestiv al păsărilor nu digeră semințele și, astfel, arbustul de merișor este răspândită cu succes pe suprafețe mari. Arbustul de merișor este un fel de parazit – rădăcinile sale sunt dens acoperite cu miceliul (tufele) unor ciuperci, care , datorită fibrelor sale filamentoase, absorb excelent soluțiile nutritive din sol și le transferă la rădăcinile de merișor.

brusnica

 

 

Pe lângă fructele de pădure, acest arbust este important pentru medicină (atât tradicională tradicională , care conțin substanțe excelente pentru dezinfectarea tractului urinar. Deci, pentru toate inflamațiile, durerile și problemele cu rinichii, ceaiul din aceste frunze alebo brusnicový nápoj sau o băutură de merișor este un excelent ajutor al antibioticelor.
În plus: compotul de merișor reduce febra (mai bine
decât paralenul). Sucul proaspăt ajută la scăderea tensiunii arteriale, este indicat pentru anemie (lipsa globulelor roșii) în timpul sarcinii. Și dacă uneori exagerați cu alcoolul, sucul de merișor vă va readuce pe picioare.

Adăugăm și câteva rețete simple:

Decoct: turnați peste 3-4 linguri de frunze de merișor zdrobite două pahare de apă clocotită și fierbeți într-un recipient acoperit, în baie de apă, timp de 15 minute. Lăsați la racit 45 de minute la temperatura camerei, apoi aduceți la un volum de 500 ml. Se bea ¼ de pahar de 3-4 ori pe zi, înainte de mese.

Infuzie: turnați peste 10 g frunze de merișor 100 ml apă fierbinte și lăsați la infuzat 2 ore. Strecurați, se ia 1-2 PL de 3 ori pe zi, înainte de mese, pentru boli de rinichi.

adăugați 50 ml suc proaspăt de merișor în 150 ml apă fiartă și răcită, adăugați miere după gust. Se bea 100 ml de 3-4 ori pe zi după mese, în cazuri de răceli, gripă, migrene și hipertensiune arterială.

 

Puteți găsi, de asemenea, produse cu merișor pe site-ul nostru.