Acid ascorbic - vitamina C - 200 comprimate

Cod: 2152
30 lei
În stoc (>10 buc)
Livrare la:
16.9.2024

Crește adaptabilitatea organismului și rezistența acestuia la infecții, favorizează procesele de regenerare. Prevenirea și tratamentul deficienței de vitamina C.

Informaţii detaliate

Descriere detaliată a produsului

Crește adaptabilitatea organismului și rezistența acestuia la infecții, favorizează procesele de regenerare. Prevenirea și tratamentul deficienței de vitamina C.

Dozaj și mod de administrare: Medicamentul este administrat intern după mese. 

  • Preventiv: adulții, o doză de 0,05 - 0,1 g (1 - 2 comprimate) pe zi, copii începând cu vârsta de 5 ani, o doză de 0,05 g (1 comprimat) pe zi.
  • Pentru tratament: adulții o doză de 0,05 - 0,1 g (1 - 2 comprimate) de 3 - 5 ori pe zi, copii cu vârstă de peste 5 ani, o doză de 0,05 - 0,1 g (1 - 2 comprimate) de 2 - 3 ori pe zi.
  • Pe timpul sarcinii și al alăptării o doză de 0,3 g (6 comprimate) pe zi timp de 10-15 zile, apoi 0,1 g (2 comprimate) pe zi.

Ingrediente per comprimat:

Ingrediente active: 0,05 g acid acorbic

Substanțe ajutătoare: zahăr, sirop de amidon, ulei de floarea-soarelui, ceară, talc, esență de aromă, colorant galben de chinolină E-104

Descriere: 

Drajeuri de culoare verde-gălbuie sau galbenă, de formă rotundă și de culoare uniformă. 

Grupa de indicație:

Vitamine.

Proprietăți farmacologice:

Acidul ascorbic este implicat activ în multe reacții redox și are un efect stimulator general nespecific asupra organismului. Crește adaptabilitatea organismului și rezistența acestuia la infecții, favorizează procesele de regenerare.

Prospectul produsului:

Prevenirea și tratamentul deficienței de vitamina C.

Ca tratamente secundare: diateză hemoragică, hemoragie nazală, uterină, hemoragie pulmonară; supradozaj de anticoagulante; boli ale tractului gastrointestinal însoțite de o absorbție redusă a vitaminei C; răni cu vindecare lentă.

Stres fizic și psihologic crescut, sarcină și alăptare, perioada de reabilitare după boli grave de lungă durată.

Nu folosiți dacă:

Hipersensibilitate la medicament, tromboflebită, tendință la tromboză, diabet zaharat.

Atenționări:

Hiperoxalaturie, insuficiență renală, hemocromatoză, talasemie, policitemie, leucemie, anemie sideroblastică, deficit de glucoză-6-fosfat dehidrogenază, anemie falciformă, malignitate progresivă, sarcină.

Efecte secundare:

  • Sistemul nervos central (SNC): dureri de cap, oboseală, în cazul utilizării pe termen lung a unor doze mari - excitabilitate crescută a SNC, tulburări de somn.
  • Indigestie: iritarea mucoasei gastrointestinale, greață, vărsături, diaree, crampe stomacale.
  • Sistemul endocrin: inhibarea funcției insulelor pancreatice (hiperglicemie, glicozurie).
  • Sistemul urinar: când se utilizează în doze mari - hiperoxalaturie și formarea de pietre urinare din oxalat de calciu.
  • Circulația sângelui: tromboză, dacă este ingerat în doze mari - creșterea tensiunii arteriale, dezvoltarea de microangiopatii, distrofie miocardică.
  • Reacții alergice: erupții cutanate, rar - șoc anafilactic.
  • Indicatori de laborator: trombocitoză, hiperprotrombinemie, eritropenie, leucocitoză neutrofilică, hipokaliemie.
  • Altele: hipervitaminoză, senzație de febră, în cazul utilizării prelungite a unor doze mari - oprirea sodiului (Na +) și a lichidului, deteriorarea metabolismului zincului (Zn2 +), cuprului (Cu2 +).

Supradozaj:

În cazul utilizării unei cantități mai mari de 1g pe zi, arsuri la stomac, diaree, dificultăți la urinare sau decolorarea urinei, hemoliza (la pacienții cu deficit de glucoză-6-fosfat dehidrogenază).

Dacă prezentați orice reacții adverse, întrerupeți administrarea medicamentului și contactați medicul.

Interacțiune cu alte medicamente:

Crește concentrația benzilpenicilinei și a tetraciclinelor din sânge; la o doză de 1 g/zi, crește biodisponibilitatea etinilestradiolului. Îmbunătățește absorbția intestinală a preparatelor de fier; poate crește excreția de fier atunci când este utilizat cu deferoxamină. Acidul acetilsalicilic (KAS), contraceptivele orale, sucurile proaspete și băuturile alcaline reduc absorbția. Atunci când se utilizează concomitent cu KAS, excreția urinară de acid ascorbic crește și excreția de KAS scade. KAS reduce absorbția de acid ascorbic cu aproximativ 30%. Crește riscul de cristalurie în cazul tratamentului cu salicilați cu acțiune scurtă și sulfanilamidă, încetinește excreția acizilor de către rinichi, crește excreția medicamentelor care au o reacție alcalină (inclusiv alcaloizi) și reduce concentrația de contraceptive în sânge. Aceasta crește clearance-ul total al etanolului, care, la rândul său, scade concentrația de acid ascorbic din organism. Medicamentele cu chinolină (fluorochinolone etc.), clorura de calciu, salicilații, glucocorticosteroizii epuizează rezervele de acid ascorbic în cazul utilizării prelungite. În cazul utilizării simultane, reduce efectul cronotropic al izoprenalinei. În cazul unei doze pe o perioadă lungă de timp sau o doză mare, disulfiram-etanolul poate interfera. La doze mari, crește excreția de mexiletină prin rinichi. Barbituricele și primidona cresc excreția urinară de acid ascorbic. Acidul ascorbic reduce efectul terapeutic al antipsihoticelor (derivați de fenotiazină), reabsorbția tubulară a amfetaminei și a antidepresivelor triciclice.

Indicații speciale:

Datorită efectului stimulator al acidului ascorbic asupra sintezei hormonilor corticosteroizi, trebuie monitorizate funcția suprarenală și tensiunea arterială. În cazul utilizării pe termen lung a unor doze mari, este posibilă inhibarea funcției insulelor pancreatice, astfel încât aceasta trebuie monitorizată în mod regulat în timpul tratamentului. Pentru pacienții cu un nivel ridicat de fier în organism, acidul ascorbic trebuie utilizat în doze minime. Prescrierea de acid ascorbic la pacienții cu tumori cu proliferare rapidă și intens metastatice poate înrăutăți evoluția procesului. Ca agent reducător, acidul ascorbic poate distorsiona rezultatele diferitelor teste de laborator (glicemie, bilirubină, activitate transaminază, lactat dehidrogenază).

Utilizare în timpul sarcinii și a alăptării:

Necesarul zilnic minim de acid ascorbic în trimestrele II-III de sarcină este de aproximativ 60 mg. Necesarul zilnic minim pentru perioada de alăptare este de 80 mg. O dietă maternă care să conțină o cantitate adecvată de acid ascorbic este suficientă pentru a preveni deficitul de vitamina C la sugar (se recomandă ca mama care alăptează să nu depășească necesarul zilnic maxim de acid ascorbic).

 

Condiții de vânzare în farmacii:

Fără prescripție medicală.

Condiții de depozitare:

A se păstra într-un loc uscat și întunecat, la temperaturi ce nu depășesc 25 °C.

Data expirării: 

2 ani. A nu se utiliza după data de expirare. 

Compoziție: vezi ambalaj

Țara de origine: Rusia

 

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Nu completaţi acest câmp: